Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (46),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我 9月17落單都無扣數,21號 send email 去問果晚就收到訊息信用卡扣數但都唔出貨,25號再send mail,只係覆我3-5日發貨,最後等到10月2號就發貨
普通運
一樣 咁我快棄了
我遲你一日課金買, 岩岩好遲你一日收到, 笑死。 課金唔會令人失望
伸手
不直最好8000,好窮
要打winning,可以嘅話駁電視打
擺屋企用,都係上下網,睇下片
求推介
i7-1185G7同i7-10750H比 邊個好啲?
想轉課金個下冇吸現貨, 買現變訂機on9
當然係10750H
Amazon A15
hi 新手想請教咁多位大佬
咁我平時主要都係用黎做文書同埋PS/LightRm
放工放學個陣都會想用黎打下機煲下片
打咩機: LOL, Steam Games例如FallGuys DeadbyDaylight呢類
又唔係話要好高遊戲配置 唔lag畫面有基本quali就ok
budget大概$7500
有考慮過 Surface Laptop3 但係好似打唔到機咁 但係文書好勁
目前既配置大概係咁
Intel(R) Core(TM) i5-8250U CPU @ 1.60GHz
驅動程式:Intel(R) UHD Graphics 620
DirectX 卡:NVIDIA GeForce MX150
RAM:12162 Mb
想搵下類似quality既機 外觀正正常常就ok
$7700左右,Ok 嘅,R7+1660ti 對比 R5+1650都大improvement,同埋又大電啲

雖然個mon都係咁衰
巴打,另外想插隊問問msi thin系列好無用?
Thx 鬼巴
hp啲機評價係咪真係好差
好似得佢仲有touchscreen加numpad嘅機咁(支那嘢唔計)
唔該哂巴打
我愛鬼巴
如果要買,暫時係得香港 Ryzen 5 version
AMD? 定Intel 都得?
睇係咩機啦
但香港保養都係閪㗎喇

轉埋 mon 呢個價
hp 係咪冇得外國買?
無保養
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞