Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (46),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我自膠,記錯左MSI先冇保
Sabrent Rocket TLC 1TB
3450 MB/s read and 3000 MB write
4K read 650K ,4K write 640K, 1665 TBW
性能同SN750同級

而家仲有10% off coupon兼免運到HK
https://www.amazon.com/dp/B07LGF54XR/

唔通我又揀番G14
DLSS
你想買邊個Model 先?
舊殼UX433/UM433
新殼 UX425/UX435/UM425
佢哋有咩分別 唔係好識呢啲

見翻貨,即屌左一部
想問下咁係咪就買左?同埋比錢我用左USD,因為見Amazon 個rate 好西,我個張卡HKD黎,系唔係平D?
小弟第一次Amazon 買野
之鬼巴
NOP DELL部M15 R3你推唔推介
因為我部ROG M15唔知要DELAY到幾時
想轉機
我想問G14 2060版有冇過熱問題?
g14冇貨就一堆人轉m15
而家m15冇貨又叫轉其他機

btw 隔離post好似有其他asus機都延期
垃圾中既垃圾,得果4GB Ram,Dell果部仲要得2C4T兼無SSD

唔好貪平同慳果少少買電子垃圾
我訂M15時同時訂埋個DVD driver, 連個DVD driver都收到獨立email話要延遲, 真係吹撚脹
Yes
咁你睇下UN425 la
有新殼買新殼

香港暫時得Ryzen 5,$7000頭
你想Moss 到換機?

冇話唔推薦嘅,你預咗會熱過M15少少,同個Mon冇M15靚,不過兩樣都係合格嘅
即係你覺得AMD好啲 ? 如果Amazon買會唔會多啲款
十一月中先有M15太耐
因為Intel就黎Refresh,宜家買AMD你哋講嘅性價比會高啲

Amazon都係呢啲
M15 R3就都冇話唔得嘅,你可以另外再睇下啲Review/落腦場望下再決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞