Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (46),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
後面?唔太明
後面咪即係鉸位

價位差咁遠
10代黎㗎喎⋯⋯

GPU&mon都唔同
Acer 無全球保
不過 swift 3 輕好多 同文書機樣
ddr3 同 ddr4
搭單問 平時都係睇片個啲 主要返工想用photoshop 同AI swift 3夠唔夠做?

同埋如果冇全保咁保養要點搞?
咁大獲係moss買左咁點算。。。
睇睇下vivobook同hp envy x360
不如加多少少直接上asus tuf 15 r7 4800h

但我搞唔掂究竟amazom佢個import fee deposit係點
有無巴打預過依個情況?
Zen 13斷貨斷到幾時
香港暫時唔再入Zenbook 13喇喎⋯⋯不論係UX333/UX325
咁大獲係moss預購左咁點算。。。是否伏已中...?
想買notebook睇股票, 會同時開IB同futu
平時就上下網同睇netflix, 7000蚊筆直
有無介紹? 睇股票係咪i5 就夠?
感謝大神們
想問下
買部機比細佬讀大學(機械工程)
有咩notebook推薦
價錢可以的話1500USD樓下
佢唔打機所以係睇做功課啲軟件
重量唔好超重
mon至少14"
唔洗考慮amazon運輸問題
Aero 15 (1660ti)
呢部實冇錯,Gaming/Creator兩用
得8GB Ram未必夠囉。。。。

冇全球保有事咪寄返去US,或者香港比錢搞
要拎都拎到貨
只係ASUS HK、腦場、誠哥呢啲暫時未必會入住
會開多page咪揀啲16GB Ram嘅機
對個mon 冇乜要求咪買Vivobook S14 / Modern 14 B4M
即係12K budget?
加多少少,13K ,係香港買
Stealth 15m / Aero 15 (1660ti)
仲以為amazon抵啲
見佢過美國讀諗住等佢過到去先買俾佢
係咪zen 13太廢 所以唔入。。。感覺自己中左伏
哦,呢兩部都跟咗國際保,同Amazon一樣

如果Amazon有都會抵啲,但呢排啲新機都好遲係Amazon上
好 咁我去睇睇兩部機先 thanks
佢一月先開學仲有啲時間
唔係,因為UX325/425(435),13,14吋分別其實唔大,13唔係細14好多,所以ASUS HK暫時只入14,廢事入多部機
而UX333純粹換代所以淘汰

不過ASUS HK(或者門市),會唔會返13吋11代UX325仲未知
建議就Aero 15,不過2KG,功能都全面
Aero 15 10代U Amazon有上過,宜家好似冇貨

Stealth 15m就賣輕,但得文書系低功耗CPU,不過就28W
Stealth 15m 幾時有得買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞