Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (46),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
咁zenbook 14而家買UM433 IQ 定等多陣買intel 11th gen好
上個po之鬼巴建議我等10月出新u先買機
結果部舊機唔爭氣已經講bye bye
焗住而家買
去睇先知Asus新部vivobook 都幾靚仔喎
暫時睇中2部
同一價錢
aero 15 (10750配2060)同aorus 17(10750配1660TI)
請問如果剪片多,應該用邊部好啲?thx

大家會揀邊款??
你唔急嘅話可以等11代
你Budget幾多,我唔記得咗

啲新嘅機,後星期開始陸續出喇喎
Aero 15 會好啲
唔該之鬼巴
兩部都唔揀
一黎Moss起碼月尾先有貨拎,二黎11代cpu嘅機後星期開始出
Moss 10月9號完 佢會唔會再出新?
即係你覺得11th gen好過AMD?
應該就唔會
等唔代表好,只係Intel refresh 完你多啲選擇揀
好 咁我等出完新機再問鬼巴意見
moss 價錢會唔會平過出邊或者Amazon好多
終於在腦場搵到zenbook 14 um425, 大連鎖未見
本身都睇中咁滯, 但望咗一輪隔離vivobook r7/16gb 仲平5舊就心大心細

之前都問過呢度, 知道vivo造工差d, 重d, display冇咁好, 專登請sales用兩部同時播兩段片, 但當時肉眼又唔係好睇得出大差別
早2日西洋菜南街百老x見到有仲話減價71xx
um425?!
講左錯係旺角電腦中心,波鞋街果到
諗緊去唔去果到買好
腦場可能再平多少少,得閒嘅話可以睇埋
平過腦場,貴過Amazon
咁就算Miss咗moss都唔驚啦直接喺Amazon買
Demo 睇應該差唔多

但asus 嗰部配咩Ram / W? 差咗啲喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞