Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (46),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
其實望到隔離支那真係有d羨慕
咩廠咩款都有 文書一堆amd ryzen4又平性能又勁
gaming仲癲 咩setting都有
intel u 人地賣緊10875H 10870H 香港 amazon先賣緊10750Hamd 4800h個堆又冇貨
顯卡又大把setting比你自己配
香港地想買性價比高notebook難過咩
GamxxxHK / 訊X
Gigabyte 都係得兩、三間有做
睇你良心同私隱值幾錢
btw
顯你老母卡
值錢㗎 所以咪焗住去ssp腦場買
重點係想講notebook生態好戇鳩啫 唔似得pc咁 又封閉又monopoly 出咩都焗住食
pish,求高手教路
15k
想要14寸mon
之前咪有班巴打想係美森用萬2買Aorus 15g/未到貨上兩個星期無啦啦由10部一晚變0嘅, 同一個spec cosmic tech呢排有番貨wor 不過賣萬7。

https://shop.price.com.hk/cosmictechnology/product/166801

唔知佢地邊度變出黎
17K 我買返Aero 15算,平2K
G14
如果你買到的話
https://www.amazon.com/-/zh_TW/dp/B0851JG69Y/

之鬼巴呢部aero 17係咪抵? 應該岩之前miss左15g d巴打
都冇保養
【螺絲鬆咗會著火】Lenovo 宣布自願召回 ThinkPad X1 Carbon 檢查電池問題
https://www.pcmarket.com.hk/lenovo宣布自願召回thinkpad-x1-carbon檢查電池問題/
xps 15 9500 大家覺得點樣
但14吋,又想有張display card
好似無咩選擇
g14又好似長期無貨,dls
XPS正常冇乜嘢,有Budget嘅話
但買低配冇乜用

差唔多嘅話有Envy 15 / Zenbook pro 15 UX535
咪買啲15”輕薄機

Zenbook 15 / Stealth 15m / prestige 15

1.7kg 有找,同G14一樣
G14 頂配誠哥好似仲有
見到,但無tb3
14真係fit
15太大
事關要拎出街用都唔想太大舊
Dell果部佢標原價9000
香港冇咁多需求點入咁多唔同既貨
其實你上面兩部14”同我介紹比你嘅15”差唔多size

要真係細部嘅14” 就睇UX435/Swift 5 2020
Lm
Moss 啲原價

好有參考價值
但Amazon都係咁喎 定我睇得少 係最近先係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞