Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (46),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
追左陣po 見到話月中/尾會出11代U? 值得等嘛?

利申唔急,雖然我都唔需要買太貴
巴打想問下asus 呢部機買黎上下網會唔會唔夠用
主要睇中佢平平地有15”mon 諗住之後再加ram
Thx
巴打想問下asus 呢部機買黎上下網會唔會唔夠用
主要睇中佢平平地有15”mon 諗住之後再加ram
Thx

2020都過左大半,仲買部得2核cpu,4GB ram既電子垃圾做乜?

派左一皮野兼NB呢D日日用既唔該對自己好D買部好少少既,最起碼都4核8GB ram起步
2D啦 普通畫下 睇下就ok
$5000左右 求介紹 聽日去深水埗買
有無ching試過係美森買完acer機之後壞左
等多半個月啦
宜家買10代唔抵
Vivobook S14 Ryzen5,$5500
腦場應該仲有少量現貨
好,到時返黎再問你意見
我無留意到粒u
Ram我諗住插多條4gb補救
加多1000-1500 Budget吧,5000樓下啲機一定唔掂
當然,一定要4000都冇辦法
我預7000左右都ok
咁我等埋11代u先再買啦 thx
Someone is FINALLY taking AMD seriously! - HP Laptops Showcase
https://youtu.be/mhHOpWFNq68

文書用途 間中打下lol csgo
想問下呢部夠唔夠做?
買ROG M15 / Aero 15 好過
我鐘意xps個外型多啲
想問下呢部野散熱係唔係好差?
買左未到
師兄中左伏?
咁撚貴架咩有GPU?
個Spec垃圾
係買XPS 15都起碼上i7+16GB Ram

NOP 部Envy 15 i7+16GB+2060MQ+4K HDR400 mon都係$14000

再唔係一定要XPS 15 moss NOP i7都係$14990,點都好過4核i5 2x4 GB Ram
1650ti,再掛埋XPS 個名
thx 巴打
我再考慮下先
要XPS 就去NOP買啦,起碼個Spec見得下人,都係比你上面個圖貴500
https://www.moss.com.hk/s/store/M_HKU2020_DE/generic/zh_TW/itf/prod.detail?seq=21642
平原價4000蚊咁多
感激
唔係
係見到美森個helios 300好吸引 但又無保養
想知萬一壞咗 除左寄返去仲有冇其他方法整返
兩者都係差$1000

香港有方法嘅,有錢就得
有錢拎上維修都會幫你搞
唔該巴打解答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞