Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (46),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
因為行AMD CPU
15g 想加ssd,有冇邊隻好介紹
利申唔介意amazon等
原本以為下個星期就有得用
而家都唔知要等幾耐
ROG Zephyrus G14 GA401IU
ThinkPad P14s Gen 1

用ADOBE AI PS PR 應該邊部好D
求推介
好,收到!但會唔會11月出新U果d?
如果無既話出去豐澤睇下Rog S15先
11月得文書機嘅U,你睇嘅H系CPU冇
RTX 2060 model,13-15K都係得1660ti/2060揀。。。。
三叔/WD/A2000
其實AMD同intel邊一個好d
巴打
今日睇過下啲Aero 15 /同Aorus 17仲係心大心細
我見有間aorus 17 i7-10750 2080 super賣$19999
抵唔抵 定係買返aero好啲
主要拎黎做3d野
筆直20k
兩睇啦
AMD 平啲,但U勁,不過主要得中階機,所以除U以外嘅用料(e.g. Mon)可能一般般

Intel 就普遍貴啲,U相對冇咁勁,但有高階機(e.g. Zenbook / XPS / Swift),呢啲機用料都好啲
你係指Aorus 17G?
兩部其實除Size&Keyboard之外冇乜大分別,你有機會拎出街咪Aero15
等我聽日去腦場格下價先 謝巴打
NOP M15再DELAY
去到11月17日先有NOTICE講幾時有貨
DKLM
但係我上Amazon睇有啲zen book 係用AMD喎
之鬼巴,想問下 Zenbook 14 AMD R7 版出左未?想買多一部。
普遍 / 主要得中階機,唔代表AMD完全冇高階機

UM433 (用料差過普通UX433) / UM425
再者,AMD Zenbook 嘅價位已經唔係高階機
sor 鬼巴 咁如果買zenbook 係咪Amd定intel好啲
M15 苦主
想問下如果AMAZON買15G
係咪冇保??
慘呀屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞