Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (46),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
1m筆直點解要買咁垃圾嘅機
巴打有咩建議
Amazon Zenbook 呢個Spec 都8000
Swift 3
等11代啦
佢意思係你$1,000,000 Budget洗乜買部10K嘅機
呢部Amazon 賣usd 750, 網購真係平好多
捕住佢,有時會跌到699
記得買定ram同sata hd
$8000 係抵屌定唔抵屌
定係等11代算
諗住nop就黎完
唔好意思分開咗覆
不過要10月尾先有貨 , 我驚我等唔切
宜家買10代唔抵,11代如無意外其實下星期開始,腦場陸續都有得賣
唔該哂之鬼巴
純粹好奇問下

呢部係預購係咪意味著用11代?
不過成9000 out哂bud
直接問dell sales 拎折
仲有得平D
xps 15幾重下 同macbook pro 16差唔多重
1M/m 呢個話題曾經係連登都開過幾次post,都嘈過好幾次
1M係metric prefix既1e6
1m係metric prefix既1e-3 or million
直接講10k咪ok
Zephyrus Duo 15 睇落唔錯,查完價錢就放棄了
Xps 15 同 zenbook 15 點揀好
平時睇下片或打下csgo lol 想長用
有冇Ching 有二手 notebook 放售

Budget ard $3k

文書,bt, 睇片睇戲為主

因舊notebook 死咗要等十一月新機出先買
等埋Zenbook pro 15 UX535再決定

XPS 15 & Zenbook 15唔係同一level
下個星期MSI 同 Lenovo 應該開始有得賣

https://www.msihk.store
睇下有冇啱
Lenovo 不了
Msi , asus , dell
Msi 有冇機啱文娛?高清睇片?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞