Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (46),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
20幾號,不過聽返MSI首批好似訂晒
就咁睇spec,Stealth 15M 同 G14 有冇得比?
Stealth 15M粒電好似好細...
咁耐 等唔切
咁巴打有冇第二部推介?
應該買14橫掂同價是咪蠢左
如果呢個case加上swift 5夠唔夠做? 好似16gb ram?
GPU一樣,重量一樣,G14 CPU好好多,
Stealth 15m因為G系U會慳電啲,聽講實際都有7個鐘,

兩者都有PD叉,出街可以吊住命
Budget 係?
佢MSI HK online shop因為同Felton 合作,所以只有Intel

B4M 漢科&腦場 訊X都有賣,行貨漢科保
都唔係嘅,始終13”都係細部啲,出街會方便啲
同埋moss好似冇賣UX425/UX435,得舊UX433
如果i7+16GB Ram正常都夠嘅

不過等埋11代出再睇,因為宜家買10代唔抵
1萬 日森 G14 R7 1650ti
8千 美森 tuf a15 R7 1660ti
衝邊部好 會拎出街
1萬1 bestbuy G14 R7 1660
冇保
g14 1.7kg
a15 2.1~2.2kg
順便問下各位巴打,知唔知有無邊D手提電腦背囊好用
讀mech應該要做3D rendering,例如solidworks ,建議用amd 4系嘅cpu

我岩岩就買左zephyrus g15,usd 1300,好夠用,multi task、開啲好大嘅assembly都好順
其實得罪講句,Zephyrus G15係好垃圾,得粒U見得下人

散熱、mon、造工都唔係ROG / 10K 價位嘅Level
普通版Prestige 14應該過兩日都會上埋
我等緊呀
BTW 聽講Modern 14 b11m係轉咗用72%NTSC mon,實際真假要等Reviews / 正式推出
無計,我急用,諗住遲啲amd ge gaming laptop岀得再靚啲就會換

散熱問題可以拆左風扇果塊防塵膠,不過聽講會短命啲
拆咗會冇保,同埋其實拆咗個溫度都偏高

望就望佢AMD 5000唔好再咁on9
summit 同 prestige 14 啲野好似差唔多,邊款好啲
多謝之鬼巴安慰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞