Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (46),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
有冇人知G14駁芒點樣開HDR?
師兄你幾時落單架,我9月初先落要10月中先有,都係M15
8月中
希望我果部唔會delay
科柏
原來係上一代U,以為係10代
呢部宜家好似冇晒喇

你prefer 17” mon? 定15都ok?
M15turbo mode好似已經比其他無咁飛機
就係琴日開機個陣要更新bios
唔知係咪就係琴日個下
我嗰部應該仲未鎖,啱啱仲可以改到
應該17
lm
17”咁都冇乜揀,最好嘅選擇應該係等Sold by amazon 嘅A17
究竟ryzen 版嘅ux435 有未
Ryzen 7 UM425吖?
yes...
AND & ASUS拖住咗,有Spec冇貨

可能等UX435仲快,雖然Intel
想問amd 4500u/4700u用返內顯同有埋mx350
價錢相差幾多
岩岩見MSI Prestige 14/15 Intel 11th gen版有得賣
但比起10代差成$2500到底值唔值....
i7-10710u同i7-1185G7好似唔係差好多
其他細微改善就GTX1650MQ變左DDR6、Speaker有Hi-Res、WiFi用新少少嘅chipset,加埋好似都唔值咁貴

有冇人知佢新版重有咩改進?
https://www.msihk.store/products/prestige-15-a11scx
等黑色星期五特價
我求其click入一部swift 5話有 1st Year International Travelers Warranty + 2nd & 3rd Year Local Warranty 呢個warranty係廢嘅?
用緊M15 rtx2060
但點解打機好似冇人地YouTuber嗰d review咁勁
一樣2060, 人地battlefield 5開ultra都玩到
但我玩hell let loose開high都好似lag lag地
係咪要另外set其他野先可以maximise張顯卡
睇外國網講gigabyte好似改bio就可以undervolt
有冇巴打有經驗
4700U vs i5 MX350,腦場價可能一樣
純返學文書唔打機nop zenbook 13, 14 定 vivobook 14 好
Budget最盡得7k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞