Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (46),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
想問問喺Amazon 買notebook,
等左兩日都仲係 order received,
錢又未扣,是咪正常的?
x360 15

sorry 實在太多型號 睇到亂曬
其實UM425係Amazon 出左未? 點解我搵唔到?
想請教下 heilos 300定 np850xbc 係用capture card stream ps4嘅時候邊部會穩定啲
同埋主要想用嚟開ps執下圖
諗緊好唔好放棄等

屌左部 hp x360 佢
envy 13 x360 nop定係hp store果部
定係envy 15 x360
amd envy 13 x360
ROG 個d YouTube 睇片 用緊
Envy x360 15 部機好啲
Vivobook 15保養好啲

X360 15睇review都ok 嘅
上過一陣
np850xbc呢部Samsung 睇到都伏

Helios 300 i7-10+2060吧啦
唔係部部ROG都有㗎
有都唔係無敵,eg Strix G15
之鬼巴 想問下envy 13 x360 R5 8gb好唔好 見nop$6998 11月有貨 現貨R7 16gb $9998太貴
同埋見識到11gen I5嘅performance後對amd有返興趣 而家買會唔會唔抵
我想買 amd
你需要2in1 嘅話ok嘅,不過得8GB 又冇得加就有少少卻步

要2in1嘅話另外有部Vivobook TM420,都係4500U,不過就重啲(14”),但有得加Ram (4+4GB,加完冇咗雙通道,文書冇影響)
巴打我同你一樣都等緊未出貨
amd envy 13 x360 係 16gb ram
不過我想要 32gb
R5 得8GB
其實 enxy 15 Intel + 2060 我都ok
不過真係算重
同埋真係唔想用煙條

我部機真係用得就會係街做 job 用
影相 / livestream / 執片
係咪amazon買helios 會好d
見兇宅賣萬三
腦場$10700
I7-10/16/512+1TB/2060

Amazon平一千,但冇保冇1TB HDD
Ok唔該晒師兄
呢啲工作Overall又真係AMD會好啲啲嘅
但你可能要等到下年先有一部高階AMD機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞