Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (46),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
好似都ok
咁ux435 定 g14 好
講performance,尤其你會用Adobe嗰啲,就一定係G14做會好啲

UX435係普通文書機定位,最多比你出街開黎普通輕量執下野,要主力用一定力不從心
多謝師兄
等多陣帶過真係10月會出貨
你已經訂咗G14?
求巴絲打9k內純打機notebook推薦

希望顯卡有2060
9K 內2060,一係上代U一係支那機,自己諗

顯你老母卡
Sorry gpu先岩

上代u接受到,有無好介紹
係我就正正常常買部1660ti算
Budget又唔係特別多,無謂追求乜嘢RTX
比多300出嚟
冇保養,但新U+2060,滿足你要2060

https://www.amazon.com/dp/B08842D7JS
你岩

如果8k左右既價錢,有無型號介紹呀巴打
其實GPU落一級,唔代表Budget都落到一級

9K係香港買1660ti都難
你睇吓#509啱唔啱先
https://www.amazon.com/-/zh_TW/dp/B08777BH1B/ref=mp_s_a_1_3?dchild=1&keywords=acer+nitro+5+an515+2060&qid=1601576817&sr=8-3

如果依部除左ssd之外,同巴打你果部對比,大唔大分別邊部抵玩d
之鬼巴可唔可以幫吓手
追左一陣Post, 想上Amazon 買15G,
但見佢d標價有d有趣,
240Hz mon 同300Hz Mon 都係同價,
有無伏?定係我睇漏野?

D AMD U係哂支那度,搞到其他地方尤其4800H呢D勁U勁缺貨
super max q vs max q
$9600 helios 300 amazon
我比你嗰部好好多
新U,散熱、mon、造工、keyboard都好啲
唔想起你底
有心問嘅就係到打Budget & 需求出嚟
「真係有d羨慕」
「咩廠咩款都有」
仆街 A15 又貴番

budget max 8k頭
講埋core 用intel定AMD得唔得
唔該巴打 但我唔太識分邊個配搭好d
2070S + 240Hz已經足夠

300Hz冇乜卡同Game推到上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞