Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (46),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
Thanks bro
Nop G14 苦主叫春
我覺得msi啲機都幾唔錯
有啲spec真係得佢會出

見幾抵+有保就買左 反正對盞燈冇咩興趣
佢依家香港賣緊嗰啲都係行商用機路線
啲更新係會慢啲(以我理解)
其他廠啲商用機應該都係會等民用更新完先轉u
8代10代都係大半年啫
不過係on9嘅,我都覺得佢係慢嗰批
比其他廠嘅商用機應該再慢多兩三個月?
好似係日文Keyboard layout,你接受到?
真心慢
不過富士啲民用機自從畀lenovo收購咗之後係香港收曬皮
得返啲商用機幸免於難
幾吸引 幾多年保?
好似多左d日文字姐 其他都正常野
一年
唔包送黎香港? 13.5k加埋運費都要15k
集運應該300內搞掂
最低嗰行layout係有啲唔同,空白鍵都好似係細啲
係要多啲時間適應

最底係有d醜 不過唔想等nop
想問點差法?
我睇下youtube 會唔會有好大影響?(例如色水特別怪?)
建議你落去睇吓部機先,我哋口講你可能感受唔到

點睇呢部
宜家8gb ram 係呢個年代會唔會唔夠用

利申用 autocad Android studio satellite image analysis 同上網睇片

而家用緊 Asus s14
i7 8550 / 8gb / wifi 5
唔知點解同隔離位部差唔多年代同埋spec 嘅lenovo x240 差好遠

連上online lesson 都有lag 同delay
寫Android studio 個phone simulator 都load 得耐過人 有時會彈app

唔想再買ASUS 部s14做工好差,個膠keyboard 同mon 接位自己爆出嚟 (bought from Amazon )

上面部Acer under 6k 有冇更好選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞