Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (46),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
咩Budget先?
MBP都重,咁你可以等新Swift 5 / UX435
你睇#2?係網購冇保養吖

網購香港保養提醒!
普通買冇風扇嘅散熱架,晾起佢
打算事但買呢款算
拎master 2s 信便拎埋
你玩乜game?我一玩gta就好似開咗飛機引擎咁
飛機引擎係Gaming 機日常,冇可能散熱好但靜
你呢個好似啱啱好擋住咗M15入風位
8000內
之鬼巴想順便問埋,我琴晚喺reddit 見到有人話m15可以喺bios undervolt,但係你又話鎖咗唔畀改,咁其實係咪依排先鎖咗?我琴晚臨瞓前都自己去咗bios見到有得改,但係之後都無再用過部機所以唔知實際係咪真係undervolt咗
FF14 黑沙個啲咁
i see 好似本身部野機背都幾多入風位
個客服真心鳩,我比佢cut單果陣佢退錢
退漏左課金運費,send撚左3次email先退得返
對見佢背面一排入風,但你呢個就咁睇啱啱好擋住左係風扇個位
根據我同事話
新機出廠已經鎖返,
之前啲機陸續自動更新返Bios都會鎖

同埋香港俱樂部好似已經改咗保養條款,有改過嘅話可能會當係人為修改導致問題
ROG機正常之前就算XTU/Throttlestop用唔到,都可以係bios解返,但最新嘅應該冇咗呢個options
咁仆街
但Aorus 7正常係over 8K,你邊到睇到?
Gigabyte / Dell / MSI 一直有鎖(MSI & Dell就可以改bios)
本身有開嘅應該係得ASUS

但因為Intel,宜家各大廠應該都會係bios del埋個options
好似話因為undervolt 完會影響粒U唔知乜嘢喎⋯⋯

減電壓可以有乜嘢,有事都藍mon
頂咁我都係改返佢算,繼續喺飛機引擎隔離玩gta
唔好校Turbo mode,保耳仔同風扇平安
各位手足

一萬樓下
Cpu要i7
只打lol,aoc低能game

舊電越大越好,使用時間越長越好
請問有咩推介
啱啱買完返屋企試過乜都無開就校turbo mode想見識下有幾嘈,結果真係嘈到好似要起飛咁

見1650都係8k
見水貨A15同A17都好平
喺科柏電腦見到
Swift 3 i5 +1tb ssd onboard display 1.x kg $4999
差d想買
點知一上網搵 好似伏伏地
係咪唔好去馬好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞