Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (46),歡迎問NOP/新手請睇下#1-3

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
萬三bud 到
想保證3D野順啲,rendering時間快啲,咪可以揀返H系U嗰啲Creator機

基本都1650ti起跳
Aero 15 / Zenbook pro 15 / Envy 15
啱啱好買到Aero 15

想輕啲就或者等Stealth 15m出Review
aero有咩好?
唔係好熟技嘉啲嘢
Stealth 15m 好似幾吸引
好似好正 不過都係驚個mon係廢mon
咁新果2部黎講邊部好啲
現有zenbook 15會升11代?1650ti?
唔太夠
靚mon,價錢抵玩,
For Creator 用
Modern 14 應該係配45% NTSC
不過都可能新機轉左72
就咁睇spec就MSI ,不過因為係全新機所以都要等吓Review
我見Aero 15 SB可以上32/64gb ram
會唔會上左都用唔著或者熱到爆炸
11代,1650MaxQ

1650ti 要Zenbook pro 15
點會,加ram唔會令到部機熱啲
即刻跛啲laptop o唔ok?
好少聽佢啲評價,淨係知係mit
我以為佢唔升添
上次無咩消息,得pro 15
Ok 嘅,Aero / Aorus 聽返一向都係好評多,YouTube/user review都幾正面,又甚少聽過有災情

係純粹一開始冇代理,保養嗰啲好麻煩,但而家有情況有好咗
應該就係有普通Z15份,但唔知點解佢打死都唔換殼
我睇緊 UX535 但係美森都搵唔到嘅
知唔知幾錢到
比較緊xps 15 9500 同佢
新UX535要月中先出喎⋯⋯
佢散熱會好過9500,但Build quality 應該9500好啲

Mon嗰啲,兩者嘅1080p/4K都差唔多
價錢呢
UX435EG 好似唔錯 唔知香港有冇得賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞