[甜出沒注意] 我素顏真係好唔撚掂

1001 回覆
381 Like 15 Dislike
男朋友既屋企人反而同佢講,
叫佢唔好當我係拉埋天窗果個
大把世界
其實我聽到果刻好傷心
乜我對你個仔好差咩
如果我真係諗住玩玩下拍散拖都唔會見家長啦

我男朋友屋企人都咁同佢講過
不過你知你男朋友心入面點諗就得啦
你係同你男朋友一齊,又唔係同佢屋企人過人世, 理得佢哋點諗咩

而家好多屋企人都好on99
之前再耐啲有個ex屋企仲on9
話我醜樣做咩同我一齊
屌,但果時我個ex得163、醜樣面長、皮膚有啲問題、無錢、得毅進學歷
佢老母憑咩覺得我配佢個仔唔起

咁矮不能接受
大把世界
其實我聽到果刻好傷心
乜我對你個仔好差咩

你係同你男朋友一齊,又唔係同佢屋企人過人世, 理得佢哋點諗咩

話我醜樣做咩同我一齊
屌,但果時我個ex得163、醜樣面長、皮膚有啲問題、無錢、得毅進學歷

佢屋企人有暗示過我唔算靚
又話身高唔襯
但我個男朋友係又高又靚仔又白 (佢之前係毒撚
咁當然唔係貪外貌先鐘意對方
但我真係好似襯佢唔起。。。。
我又矮又唔靚又黑
但我地都好愛對方
「唔該一個紅燒牛肉麵同一個士多啤梨蜜糖磚塊。」落單嘅侍應生比Felix更要年青。

「好,多謝晒。」侍應收起Menu轉身走。

「其實我都明嘅,Cheryl的確肥啲,而且脾氣又唔係幾好。」Felix見我開始踩自己朋友,就望住我。「咁我都相信人愈搵愈進步嘅,你而家嘅女朋友一定正好多啦。唔知有冇相睇呢?」

Felix即刻拎起手機撳之際,我就除咗件西裝外套,杏色嘅貼身連身裙非常突顯我嘅身材。Felix見到我突然嘅動作,都望咗一下過嚟,之後繼續撳電話。

「呢個就係我而家個女朋友⋯⋯」Felix繼續尷尷尬尬。

佢拎咗佢部iphone 6俾我,裡面有Felix同個女仔嘅合照。

「果然青春真係無敵,又瘦又有啲身材咁。」實際上,個𡃁妹真係無Cheryl咁好身材,除咗年紀真係唔明點解可以贏Cheryl。

「算係嘅⋯⋯不過點都唔及你嘅⋯⋯」突然Felix自以為細細聲喃喃自語。

「吓?」我扮聽唔到。

「Er⋯無嘢⋯⋯⋯」Felix呢下真係超尷尬。

個傻仔
大把世界
其實我聽到果刻好傷心
乜我對你個仔好差咩

話我醜樣做咩同我一齊

咁矮不能接受

果時讀女校 識唔到男仔
佢又對我好好
所以都拍咗兩年
大把世界
其實我聽到果刻好傷心
乜我對你個仔好差咩

話我醜樣做咩同我一齊

又話身高唔襯
我又矮又唔靚又黑
但我地都好愛對方

好閃
唔好虐待單身狗

聽fd講make up forever都好用,
佢係油眼

唔該曬以上咁多位絲打 我會買黎試下

我本來都用kiss me,但都係會化,我仲要用液果種唔係筆
但而家轉做MJ
MJ而家撳墨出嚟果支筆真係唔會化!
拎嚟畫眼頭都唔化開

有無圖

如果去日本 可以買loveliner 好用

Loveliner真係一試愛上
大把世界
其實我聽到果刻好傷心
乜我對你個仔好差咩

話我醜樣做咩同我一齊

又話身高唔襯
我又矮又唔靚又黑
但我地都好愛對方

咁仆街既人都有。。。。。。。
Lm
大把世界
其實我聽到果刻好傷心
乜我對你個仔好差咩

話我醜樣做咩同我一齊

又話身高唔襯
我又矮又唔靚又黑
但我地都好愛對方

咁仆街既人都有。。。。。。。

你講邊個先
其實又唔怪得屋企人既。。。
永遠自己的孩子是最好的
Felix開始眼神游離,唔敢望住我,除咗佢知自己講錯嘢,亦都唔敢望住啱啱過咗枱面高度嘅34E。

差唔多可以落手。

「一個紅燒牛肉麵、一個士多啤梨蜜糖磚塊。」又另一位身材高挑嘅後生仔嚟上菜。

一上菜無耐,Felix個款已經飢腸轆轆係咁專心食麵。而一早等Felix期間已經食咗晚飯嘅我,係用麵包、雪糕同忌廉堆成嘅小山,慢慢用叉拮咗舊多士點咗啲雪糕嚟食。

「果然都幾好食,我好少食呢啲甜嘢。」我借故又再打開話題。

「女仔唔係都鐘意食甜品嘅咩?」Felix有啲好奇,低頭食麵時不忘偷瞄我一下。

「比起甜品,我更加鐘意飲酒。」我又再拮一舊多士放入口,「我好似同好多女仔唔一樣,我對拍拖無乜憧憬,所以已經好幾年無拍拖。」

呢個話題又再令Felix更加好奇,佢又再邊食麵瞄多我幾眼。

「我有一兩次戀愛都覺得好失望,所以覺得拍拖都好自討苦吃。我都幾羨慕你,搵到個自己鐘意對方又鐘意你嘅人。」我微微苦笑,做個有啲失落嘅表情。

「但你條件咁好都會咁?」Felix有啲難以置信。
一入嚟就有文
一入嚟就有文

Same
一入嚟就有文

我都係 好開心
文呀 要更多文
唔好比佢停
文呀
射左
「係我選擇唔拍啫,而家我自由都幾好。」

「但你唔想有人錫咩?」Felix已經食咗一大碗,佢好似好想繼續聽我講所以停咗手。

「以前細個我都想嘅,但經歷過一兩次戀愛,我就不停反思戀愛最根本嘅目的係乜。」手中無酒嘅我,呢一刻唯有多士同雪糕代替。

「戀愛唔係愛一個人,為佢而俾最好嘅佢咩?」Felix始終都係太細個,仲係對戀愛太多憧憬。

「人愈大,其實只會愈自私。當我發現戀愛中能夠供應我嘅,其實都只係快樂同溫暖,一般人所講嘅愛同承諾都只係bullshit。」我再低頭食一舊多士,「如果你能夠撇開承諾,原來戀愛中嘅快樂同溫暖係非常廉價,而且垂手可得。」

Felix一臉茫然,靜咗落嚟繼續食埋佢碗麵,我諗佢亦都思考緊我講嘅嘢。

「愛情之所以生存係你心入面,其實唔係因為對方嘅存在,而只係因為對方令到你快樂。跳返出嚟睇呢個人可能邊個都得,亦都可能邊個都唔得。」

Felix仍然繼續低頭苦思,但佢已經食完佢碗麵。而我食到個多士第二層都開始覺得飽。
終於等到live
好興奮一入返嚟多返幾篇
比起甜,你啲報復同請君入甕更令人期待
好興奮一入返嚟多返幾篇

終於有人入嚟唔係求甜
好興奮一入返嚟多返幾篇

終於有人入嚟唔係求甜

太重甜會over咗,寫甜好難滿足哂咁多人
利申: 嚴重咸濕人士,不過麻麻地文字甜
其實我覺得Felix 好可憐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞