[甜出沒注意] 我素顏真係好唔撚掂

1001 回覆
381 Like 15 Dislike
前掛睇過套舞台劇 入面話
「我們透過不斷的練習著相愛跟分手,讓我們的愛情,越來越接近愛情。」
我覺得每個人心目中既拍拖、戀愛都有唔同既樣貌
可能有啲人好似女主角咁 好絕望唔相信愛情
但亦都有人每次失戀都仲會好期待下一次既相愛
希望樓主心入面既Prudence有一日會搵到心入面愛情既樣貌
愛自己之餘搵到想帶比佢快樂既人

呢句我覺得係好自私嘅諗法

嗯......可能係既
但我一直都認為人要好好愛自己先至有資格愛其他人
「我們透過不斷的練習著相愛跟分手,讓我們的愛情,越來越接近愛情。」
希望樓主心入面既Prudence有一日會搵到心入面愛情既樣貌

嗯......可能係既

呢句無錯(但我唔識,我成日覺得所謂愛自己係擺姿態嘅一種)
係後面果句要人地令你快樂呢句最自私啫
仲有無?有就等埋先訓

唔該曬以上咁多位絲打 我會買黎試下

我本來都用kiss me,但都係會化,我仲要用液果種唔係筆
但而家轉做MJ
MJ而家撳墨出嚟果支筆真係唔會化!
拎嚟畫眼頭都唔化開

有無圖

如果去日本 可以買loveliner 好用

Loveliner真係一試愛上

loveliner好用
快啦,好想睇佢陽痿呀
快點出啦!樓主hurry up
BTW, 我覺得你寫既嘢到既到肉
推呀推呀推呀

祝你快d搵到個好男人
27歲都唔細
女主咁做唔怕有報應?
用自己身體黎教飛
一路咁整廢d男人,
如果自己到頭來駝唔到bb,咁搵邊個要

無大過肚無落過點解會駝唔到?

咁樣周圍同賤男做,一來唔知有冇病
二來報應依d野邊話得埋
絲打回頭是岸

陽痿就係啲臭男人玩女人嘅報應
女主咁做唔怕有報應?
用自己身體黎教飛
一路咁整廢d男人,
如果自己到頭來駝唔到bb,咁搵邊個要

無大過肚無落過點解會駝唔到?

咁樣周圍同賤男做,一來唔知有冇病
二來報應依d野邊話得埋
絲打回頭是岸

陽痿就係啲臭男人玩女人嘅報應

其實Felix 只不過係同Cheryl 夾唔黎先分開姐又未係賤男

利申 A0 25 魔法師 唔係臭男人
茶木兩個職員見到即刻衝過嚟,拎咗一疊紙巾俾我哋。奈何湯底嚟,咁油又點可能抹得到?

「唔緊要⋯我一陣返屋企洗啦。」Felix嘅聲線極度無奈。

「咁唔得,你呢喥坐車都要一段時間,啲湯咁油罨住點得㗎?」我隻手依然擺係佢嘅胯下凸出之處,個頭控埋佢耳邊細細聲帶風講:「我搵個地方俾你沖涼,等條褲乾好唔好?」

「咁咁咁咁⋯唔係幾好⋯⋯」Felix嘅尷尬已經去到極點。

但我並無理佢,逕自拎咗張單去到門口收銀處埋單。

Felix係位置企咗起身,我返到座位我就拎咗我件西裝外套綁咗係佢嘅斜布褲上面。

「咁就唔洗咁odd條褲濕晒啦!行幾步路,好快到。」

然後我哋雙雙步出茶木,外面等位嘅人山人海已經消失,撳咗𨋢就好快落返怡和街。

怡和街 同維記都幾近下喎

嗯......可能係既

呢句無錯(但我唔識,我成日覺得所謂愛自己係擺姿態嘅一種)
係後面果句要人地令你快樂呢句最自私啫

唔係呢 我意思係你會好愛自己 係呢個基礎下你搵到一個你想做好多野令佢快樂既人
我有朋友就係太愛其他人從來唔諗自己
所以已經第二次比人呃呢樣呃果樣
睇完佢「輔導」felix之後更加覺得自己冇拖拍係一件好事…
講來講去最能令自己開心同埋被愛既其實係自己

曾經有個女仔用呢個理由唔想同我開始
結果拖咗兩個月我自己都唔想再繼續
無幾耐之後個女仔就同咗另一個男仔拍拖了
細果陣願意為對方無條件付出
因為果陣既愛係無任何附帶既野,因此願意為對方無條件附出。

大個左就注重自己>伴侶
唔係話唔愛對方,而係經過歲月洗禮思想唔同左,有更多事情需要承擔,然而好自然就將「自己」放係首位,好多事情都由「自己」出發。
好有共鳴
利申 返學考試遲到都堅持要化左妝先出門口
加速
男朋友既屋企人反而同佢講,
叫佢唔好當我係拉埋天窗果個
大把世界
其實我聽到果刻好傷心
乜我對你個仔好差咩
如果我真係諗住玩玩下拍散拖都唔會見家長啦

我男朋友屋企人都咁同佢講過
不過你知你男朋友心入面點諗就得啦
你係同你男朋友一齊,又唔係同佢屋企人過人世, 理得佢哋點諗咩

而家好多屋企人都好on99
之前再耐啲有個ex屋企仲on9
話我醜樣做咩同我一齊
屌,但果時我個ex得163、醜樣面長、皮膚有啲問題、無錢、得毅進學歷
佢老母憑咩覺得我配佢個仔唔起

咁似我個on9仆街ex既屌
不過佢呀媽好好
可憐既felix 仔準備一世都抬唔起頭做男人了
深夜做緊野推一推post先
追到live
今次去邊間酒店?
深夜訓唔著留名
未拍過拖 但已經開始唔明點解人要拍拖
明明自己已經搞唔掂自己嘅生活 仲要理多個人
要為佢嘅生活而煩 為佢嘅感受而煩
咁嘅諗法好anti social 連自己都覺得好奇怪
live
「係我選擇唔拍啫,而家我自由都幾好。」

「但你唔想有人錫咩?」Felix已經食咗一大碗,佢好似好想繼續聽我講所以停咗手。

「以前細個我都想嘅,但經歷過一兩次戀愛,我就不停反思戀愛最根本嘅目的係乜。」手中無酒嘅我,呢一刻唯有多士同雪糕代替。

「戀愛唔係愛一個人,為佢而俾最好嘅佢咩?」Felix始終都係太細個,仲係對戀愛太多憧憬。

「人愈大,其實只會愈自私。當我發現戀愛中能夠供應我嘅,其實都只係快樂同溫暖,一般人所講嘅愛同承諾都只係bullshit。」我再低頭食一舊多士,「如果你能夠撇開承諾,原來戀愛中嘅快樂同溫暖係非常廉價,而且垂手可得。」

Felix一臉茫然,靜咗落嚟繼續食埋佢碗麵,我諗佢亦都思考緊我講嘅嘢。

「愛情之所以生存係你心入面,其實唔係因為對方嘅存在,而只係因為對方令到你快樂。跳返出嚟睇呢個人可能邊個都得,亦都可能邊個都唔得。」

Felix仍然繼續低頭苦思,但佢已經食完佢碗麵。而我食到個多士第二層都開始覺得飽。

睇左你咁耐最鐘意呢篇
人大左某程度真係會對愛情感到盲目
BTW第一次留名

多謝
我都係想借寫故發表下見解啫

文中係咪真係代表緊樓主愛情觀?
拍過幾次拖 大個左 單身左一年
係幾自由 但就係搵唔返拍拖嗰種開心
又會好怕再受傷 有時說服自己覺得單身係好
深夜訓唔著留名
未拍過拖 但已經開始唔明點解人要拍拖
明明自己已經搞唔掂自己嘅生活 仲要理多個人
要為佢嘅生活而煩 為佢嘅感受而煩
咁嘅諗法好anti social 連自己都覺得好奇怪

以前都咁諗過 但真係愛上一個人之後就覺得冇所謂
就算因佢而起嘅煩惱都係幸福嘅煩惱
仲有拍拖以後份人開朗左,做好多野順手左
btw 放過felix仔啦
咁後生就要比你搞到

有兩個識嘅人叫felix 睇呢個故有一瞬間擔心佢地都會陽痿

有冇咁多felix

我都識一個 但年齡上唔符合
「係我選擇唔拍啫,而家我自由都幾好。」

「但你唔想有人錫咩?」Felix已經食咗一大碗,佢好似好想繼續聽我講所以停咗手。

「以前細個我都想嘅,但經歷過一兩次戀愛,我就不停反思戀愛最根本嘅目的係乜。」手中無酒嘅我,呢一刻唯有多士同雪糕代替。

「戀愛唔係愛一個人,為佢而俾最好嘅佢咩?」Felix始終都係太細個,仲係對戀愛太多憧憬。

「人愈大,其實只會愈自私。當我發現戀愛中能夠供應我嘅,其實都只係快樂同溫暖,一般人所講嘅愛同承諾都只係bullshit。」我再低頭食一舊多士,「如果你能夠撇開承諾,原來戀愛中嘅快樂同溫暖係非常廉價,而且垂手可得。」

佢做到咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞