[甜出沒注意] 我素顏真係好唔撚掂

1001 回覆
381 Like 15 Dislike
樓上係想指 等睇有錢佬陽痿?

佢寫到話太有錢會引致陽痿咁
真係好慢 但又好想睇
真係好慢 但又好想睇

agger真係好慢
樓上係想指 等睇有錢佬陽痿?

佢寫到話太有錢會引致陽痿咁

可能佢用語音輸入
真係好慢 但又好想睇

agger真係好慢

係 希望可以出快少少
見到催文啲人就嬲 樓豬叫做日日有一兩篇出
起碼我半日入黎一次都有文睇
咁都叫慢?
日撚日打30粒鐘文一日出埋結局比你好唔撚好
真係好慢 但又好想睇

agger真係好慢

係 希望可以出快少少

想講每一個位都要慢慢鋪排
我唔係出口成文,唔係文章機械
同埋我有時忙有嘢做都出唔到文

仲有,之前果篇太多個人經歷嘢
其實係搞到我情緒都好差好唔開心
根本寫唔到落去
因為原來自己都面對唔到件事

之後兩章多啲ff
應該會順啲
真係好慢 但又好想睇

agger真係好慢

係 希望可以出快少少

根本寫唔到落去

之後兩章多啲ff
應該會順啲

唔怕講埋,寫上一章真係寫到我有自殺念頭
仲要望到個ex同個第三者逍遙快活放閃
真係好慢 但又好想睇

agger真係好慢

係 希望可以出快少少

根本寫唔到落去

之後兩章多啲ff
應該會順啲

知樓主平時唔儲開文會出得慢少少
返工忙我都明白嘅 唔好意思催咗催
因為個post成日都變咗吹水post咁 好似相對好少文

同埋樓主你最好唔好改寫太多個人經歷嘢啦 (我意思係好似上一篇嗰啲) 特登諗返起會好辛苦
之前有個女仔喺舊登又係寫返同ex啲嘢當故仔咁 但佢本身比ex搞到情緒出事
寫返個故令佢記起以前啲嘢又depressed到個故要腰斬 佢自己好似要睇返醫生

唔講太多啦 做返cd rom 廢事又比人屌

樓主加油
好有趣啊
真係好慢 但又好想睇

agger真係好慢

係 希望可以出快少少

根本寫唔到落去

之後兩章多啲ff
應該會順啲

同埋樓主你最好唔好改寫太多個人經歷嘢啦 (我意思係好似上一篇嗰啲) 特登諗返起會好辛苦
之前有個女仔喺舊登又係寫返同ex啲嘢當故仔咁 但佢本身比ex搞到情緒出事
寫返個故令佢記起以前啲嘢又depressed到個故要腰斬 佢自己好似要睇返醫生

樓主加油

其實唔洗唔好意思
不過見到上面有啲人都唔太好禮貌咁
有啲唔係幾尊重啫我覺得

我堅持要寫個人經歷,係因為咁樣故事先會變得細膩
呢樣嘢係我以前會考個中文老師教
無經歷全ff嘅文,讀者係會睇得出

不過而家過咗果章 心情好返好多
所以無事
真係好慢 但又好想睇

agger真係好慢

係 希望可以出快少少

根本寫唔到落去

之後兩章多啲ff
應該會順啲

樓主加油

其實唔洗唔好意思
不過見到上面有啲人都唔太好禮貌咁
有啲唔係幾尊重啫我覺得

我堅持要寫個人經歷,係因為咁樣故事先會變得細膩
呢樣嘢係我以前會考個中文老師教
無經歷全ff嘅文,讀者係會睇得出

不過而家過咗果章 心情好返好多
所以無事

同埋大家吹水我都阻止唔到大家
我都少咗覆唔太關事嘅回應
如果係睇得辛苦,可以等整合
見到催文啲人就嬲 樓豬叫做日日有一兩篇出
起碼我半日入黎一次都有文睇
咁都叫慢?
日撚日打30粒鐘文一日出埋結局比你好唔撚好

同意
慢慢寫
寫出黎都算面對既一種吖
又要諗又要表達又要寫

唔開心要講
唔好掛住痿人黎發洩
樓主加油
Patrick會唔會係真愛
好中意睇你嘅文,睇得出你係個好成熟嘅女性,係愛情路上經歷咗好多,對愛情有一套獨特而我好欣賞嘅睇法
會一路追落去慢慢寫唔洗急
祝你早日揾到幸福
真係好慢 但又好想睇

agger真係好慢

係 希望可以出快少少

根本寫唔到落去

之後兩章多啲ff
應該會順啲

其實男方岀軌,我應唔應該懲罰返佢
我係第三者,我係愛過佢但俾我發現佢只係玩我成份居多
嗰時仲要講d說話去氹我,啱啱去完外國旅行係佢度住左一星期,大家都已經斷左,我個心一直好想講返件事俾佢女朋友聽,但我就一直糾結緊又驚有報應,朋友都覺得我唔應該講
睇完你篇文之後,我都仲諗左好耐,點解呢d人冇人收拾佢地
真係好慢 但又好想睇

agger真係好慢

係 希望可以出快少少

根本寫唔到落去

之後兩章多啲ff
應該會順啲

嗰時仲要講d說話去氹我,啱啱去完外國旅行係佢度住左一星期,大家都已經斷左,我個心一直好想講返件事俾佢女朋友聽,但我就一直糾結緊又驚有報應,朋友都覺得我唔應該講

懲罰自己點解咁無眼光識左啲賤男
陽痿 陽痿
真係好慢 但又好想睇

agger真係好慢

係 希望可以出快少少

根本寫唔到落去

之後兩章多啲ff
應該會順啲

已經懲罰緊
我一路咬住今日又係枱頭神秘出現嘅早餐,一路繼續整理準備見Patrick嘅Presentation。正當我想save低佢時,突然成個畫面hang咗喺喥。

「嘩?!唔__係啩?」雖然而家仲坐係公司,但呢啲位嚟hang機真係好難唔講粗口⋯折衷方法就係skip咗個字。

我即刻又要拎起公司電話,打內線俾Timothy,今日佢一接到電話就埋嚟喇。

「Prudence,你部機又咩事啊?」

「點算呀?我啱啱做完個file就hang咗機,而家咁點算呀?」我尤如嗚呼聲求救⋯

「你冷靜啲先,你讓個位俾我幫你。」我稍為用腳踩咗下地,有轆嘅Office櫈就退咗一個身位俾Timothy,佢就彎腰不停係個鍵盤打打打。

呢個時候我係側面托住頭,可能我呢期太攰,望住嘅唔係個mon,居然係Timothy個樣。原來係副老土嘅眼鏡下面,佢對眼本身都幾大睫毛長長咁,認真時皺起眉感覺都幾穩重。

都係果句,耶撚,不了。我唔想被佢改變,我亦都唔會對住乖乖仔濕。

「Prudence,sorry呀⋯」我仲定緊神望住佢時,突然Timothy擰轉頭過嚟。「個file我只係救得返七成,其餘三成要你再做過啦。」

回返神嘅我就只係呆呆咁應咗:「哦⋯好呀!唔該你。」

「我見你最近成日OT喎,你好似跟緊個鑽石王老五果單?」Timothy雖然聲線平淡,但唔知做咩感覺又溫柔咗。

「係呀,你又知嘅。」我而家都攰到聲線平淡。

「全公司而家都知啦,大家賭重注話你可以搞掂呢個鑽石王老五喎。」估唔到Timothy都會走去八卦。

「吓,唔好玩啦⋯」聽到真係O晒嘴。

「如果佢真係追你,你記得同咗男朋友分咗手都唔好咁快開始呀。我怕你男朋友會因為咁而好唔開心。」

吓吓吓?毒撚又亂講乜野?可唔可以即時印張「黑人問號」潮圖嚟回應佢?

「其實呢⋯我無男朋友⋯」我真係唔想佢再亂FF我。

「咁都好啲⋯咁我都祝福你搵到你嘅幸福!」Timothy繼續用耶撚Tone嚟所謂「祝福」我,「係呢,呢期你日日都唔夠瞓咁,有冇食到我擺喺你枱頭俾你嘅早餐呀?要食早餐先夠精神㗎!」

原來每日係枱頭不明來歷嘅好味早餐就係Timothy放底。

「咦,啲早餐幾好食喎,邊間買㗎?等我有時lunch都可以買。」

「多謝你讚賞,其實啲早餐係我整嘅⋯」

嘩!無事獻殷勤⋯非姦⋯⋯

「因為我每次一買材料個量就好多,咁可以整多幾份唔好嘥嘛。咁咪俾份你同埋其他同事囉。」

哦,嚇死我咩,仲以為特登整俾我食有咩企圖。

「咁好食嘅我以後都放低早餐俾你啦!希望你精神好好加油!」Timothy握握個拳頭整個傻傻嘅微笑。

「好⋯好啦。」我唯有用苦笑回應佢嘅傻笑,然後又移返張櫈係電腦前。

「電腦再有咩事就搵我啦,唔阻你加油啦!」講完呢句佢就行過咗,我偷偷瞄咗佢一眼就繼續做嘢嘍。
正,一開就有得睇
好中意睇你嘅文,睇得出你係個好成熟嘅女性,係愛情路上經歷咗好多,對愛情有一套獨特而我好欣賞嘅睇法
會一路追落去慢慢寫唔洗急
祝你早日揾到幸福

多謝你支持呀
但獨特未必係好事
從來幸福係屬於平凡人

agger真係好慢

係 希望可以出快少少

根本寫唔到落去

之後兩章多啲ff
應該會順啲

已經懲罰緊

俾我我會講
不過會講明個男人賤先
係咁喺個pool喥spread佢係賤男
我真係好撚仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞