[甜出沒注意] 我素顏真係好唔撚掂

1001 回覆
381 Like 15 Dislike
樓主唔好掛住覆連登仔 快D出文啦
lm
寫得好好睇
飲住睇最有feel
追緊三個故你最慢
「頭先你係話自己無能力係咪啊?我好想知點解你對自己咁無信心?」我內心其實一直都撳住自己怒火,但要佢正中下懷一定要慢慢嚟。

「咁你都知我嘅年紀㗎啦,責任對我嚟講而家真係好遙遠⋯而且屋企人成日問我係咪要咁快扑槌⋯⋯」

我呢吓真係好想一把打醒佢,咁根本佢連自己想要咩都未知。

「咁你覺得Cheryl唔值得你去負責任咩?」我用理性去壓制自己嘅怒火,心平氣和咁問Felix。

「咁又唔係咁講,但同佢一齊真係好大壓力⋯⋯」Felix愈講愈膽怯。

「咁你覺得Cheryl對你好唔好先?」我就快迫到佢埋牆。

「你係佢姐妹⋯你一定會幫住佢㗎啦。」Felix突然出咗皇牌嚟反將我一軍。

雖然我語氣係好心平氣和,但我尖銳嘅問題令佢感覺開始有啲不安,我亦都靜落嚟諗下之後對策。

「86號飛兩位、86號飛兩位。」原來十令張枱都算快,話咁快已經叫到我哋。

「我哋入咗座先傾啦。」我繼續做返大姐姐角色。
追緊三個故你最慢

要諗呀sor 我所有野都係有個大囊之後,所有對話細節都係任由「角色」發揮
今次呢個chap有啲難寫
因為角色性格有啲懸殊,啲對話真係要諗過度過先可以帶到去我要嘅終點
驚對策唔啱會落唔到去 勉強落個故又會變得有bug

超煩惱
而且屋企人成日問我係咪要咁快扑槌⋯⋯
仆你個街
呢啲屋企人斬死佢啦
仆你個街
呢啲屋企人斬死佢啦

屌 呢句係真實對白
仆你個街
呢啲屋企人斬死佢啦

屌 呢句係真實對白

唔扑鎚做咩扑人
Live
仆你個街
呢啲屋企人斬死佢啦

屌 呢句係真實對白

唔扑鎚做咩扑人

Sad but true
lm
lm陽痿
仆你個街
呢啲屋企人斬死佢啦

屌 呢句係真實對白

唔扑鎚做咩扑人

啲對白咪樓主個ex 樓主一路寫要一路諗返
仆你個街
呢啲屋企人斬死佢啦

屌 呢句係真實對白

唔扑鎚做咩扑人

啲對白咪樓主個ex 樓主一路寫要一路諗返

所以要耐啲
Lm
追緊三個故你最慢

要諗呀sor 我所有野都係有個大囊之後,所有對話細節都係任由「角色」發揮
因為角色性格有啲懸殊,啲對話真係要諗過度過先可以帶到去我要嘅終點

超煩惱

終點係陽痿
好鍾意呢個post
無論係故事定啲討論
我真係會睇哂啲cm
追緊三個故你最慢

超煩惱

終點係陽痿

第三章開始唔止了
好鍾意呢個post
無論係故事定啲討論
我真係會睇哂啲cm

多謝
正呀
寫得好好睇
飲住睇最有feel

巴打又飲乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞