[甜出沒注意] 我素顏真係好唔撚掂

1001 回覆
381 Like 15 Dislike
睇完佢「輔導」felix之後更加覺得自己冇拖拍係一件好事…
講來講去最能令自己開心同埋被愛既其實係自己

曾經有個女仔用呢個理由唔想同我開始
結果拖咗兩個月我自己都唔想再繼續
無幾耐之後個女仔就同咗另一個男仔拍拖了

我覺得「自己」可以解作自己接唔接受到,同埋自己感覺,自己依個字只係托詞,最明白自己都係自己。
例如好似我經常諗如果結衣bb同我拍拖我會好開心,但事實上我完全唔識佢,我只係用平時電視上見到佢既感覺去判斷我同佢一齊會好開心。
深夜訓唔著留名
未拍過拖 但已經開始唔明點解人要拍拖
明明自己已經搞唔掂自己嘅生活 仲要理多個人
要為佢嘅生活而煩 為佢嘅感受而煩
咁嘅諗法好anti social 連自己都覺得好奇怪

以前都咁諗過 但真係愛上一個人之後就覺得冇所謂
就算因佢而起嘅煩惱都係幸福嘅煩惱
仲有拍拖以後份人開朗左,做好多野順手左

幫到人解決問題係幾開心,尤其是身邊最愛的人。有人關心下亦都係一件好事。
記得鬼佬有個五個love language , 其中一個係幫對方解決問題
無諗過睇故一開咁多哲學討論,好好呀樓主加油,LM
無諗過睇故一開咁多哲學討論,好好呀樓主加油,LM

介紹你睇我名果本書
深夜訓唔著留名

幫到人解決問題係幾開心,尤其是身邊最愛的人。有人關心下亦都係一件好事。
記得鬼佬有個五個love language , 其中一個係幫對方解決問題

我同ex除咗佢出軌
呢個都係分手原因
佢成日覺得我搵佢幫手
因為我之前有啲手作Project一個人做唔切
搵咗佢幫手,做果時仲好樂意做
臨散用嚟做借話其實唔想幫我
女主咁做唔怕有報應?
用自己身體黎教飛
一路咁整廢d男人,
如果自己到頭來駝唔到bb,咁搵邊個要

無大過肚無落過點解會駝唔到?

咁樣周圍同賤男做,一來唔知有冇病
二來報應依d野邊話得埋
絲打回頭是岸

陽痿就係啲臭男人玩女人嘅報應

其實Felix 只不過係同Cheryl 夾唔黎先分開姐又未係賤男

利申 A0 25 魔法師 唔係臭男人

出軌喎!!
深夜訓唔著留名

我同ex除咗佢出軌
呢個都係分手原因
佢成日覺得我搵佢幫手

唔再鐘意你就乜都唔想同你有牽連
深夜訓唔著留名

我同ex除咗佢出軌
呢個都係分手原因
佢成日覺得我搵佢幫手

唔再鐘意你就乜都唔想同你有牽連

可能係果五個language次序大家換左而大家又唔知
lm
返工推一推
LM
加速
「人愈大,其實只會愈自私。當我發現戀愛中能夠供應我嘅,其實都只係快樂同溫暖,一般人所講嘅愛同承諾都只係bullshit。」

所以好難 好難 再去信一個人

次次見到你個名個心都震一震
好鍾意作者同本書
Live
次次見到你個名個心都震一震
好鍾意作者同本書

咁誇張
「人愈大,其實只會愈自私。當我發現戀愛中能夠供應我嘅,其實都只係快樂同溫暖,一般人所講嘅愛同承諾都只係bullshit。」

唔相信 然後只要快樂就夠

唔相信 然後只要快樂就夠

但唔相信,放唔低,又好難快樂
啊~~~追到live na 絲打你d文好正啊😝 好鍾意你將d衣著,場地形容得咁仔細啊 好有畫面感
好奇一問
點解女主角個名會叫Prudence嘅
ex真係仆街嚟
係呀係話你呀希望你睇到啦
希望你快啲陽痿啦
都有一個ex係真心對我好真心鍾意我 依家仲有傾計
我又係岩岩27
留個靚名
ex真係仆街嚟
係呀係話你呀希望你睇到啦
希望你快啲陽痿啦
都有一個ex係真心對我好真心鍾意我 依家仲有傾計

嗰個真心ex 比你飛?
女主咁做唔怕有報應?
用自己身體黎教飛
一路咁整廢d男人,
如果自己到頭來駝唔到bb,咁搵邊個要

無大過肚無落過點解會駝唔到?

咁樣周圍同賤男做,一來唔知有冇病
二來報應依d野邊話得埋
絲打回頭是岸

陽痿就係啲臭男人玩女人嘅報應

其實Felix 只不過係同Cheryl 夾唔黎先分開姐又未係賤男

利申 A0 25 魔法師 唔係臭男人

出軌喎!!

無論男女都接受唔到帽事

根本唔尊重自己 唔尊重對方

唔夾還唔夾分手還分手 踏兩船真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞