[甜出沒注意] 我素顏真係好唔撚掂

1001 回覆
381 Like 15 Dislike
新post lm
追緊三個故你最慢

要諗呀sor 我所有野都係有個大囊之後,所有對話細節都係任由「角色」發揮
今次呢個chap有啲難寫
因為角色性格有啲懸殊,啲對話真係要諗過度過先可以帶到去我要嘅終點
驚對策唔啱會落唔到去 勉強落個故又會變得有bug

超煩惱

終點係陽痿

第三章開始唔止了

係咪要切
而且屋企人成日問我係咪要咁快扑槌⋯⋯
仆你個街
呢啲屋企人斬死佢啦

屌 呢句係真實對白

唔扑鎚做咩扑人

Sad but true

扑人都唔緊要 關啲屋企人撚事
樓主仲要係真實對白
真係辛苦你對住啲裙腳仔廢物
留名
lm
留名先 絲打寫得唔錯
Lm
寫得好好睇
飲住睇最有feel

巴打又飲乜

清左佢,依家d老麥愈來愈差
lm
食完早餐推一推
我哋坐咗喺一張靠牆嘅二人枱,我坐咗係埋邊梳化而Felix則坐對面。

「如果你今次叫我食飯係想勸我返Cheryl身邊,我諗你都係唔好嘥時間⋯」Felix嘅態度變得愈來愈防範。

傻的嗎?我仲會唔會想一個窩囊嘅男人返Cheryl身邊?我都唔會想一個咁低質嘅男人害咗Cheryl一世。

「呢點我梗係明,心變咗就係變咗,我都無乜必要將已成事實嘅事去改變。我今次嚟都係想還Cheryl個心願啫⋯⋯」我特別語重心長咁講,Felix聽完面色有啲變。

「Cheryl唔係有啲咩事呀嘛?」Felix又一臉緊張咁問。

「咁你可以放心,佢只係呢期情緒唔太穩定啫。」

Felix聽完就好似鬆咗口氣。

「不如我哋叫嘢食先?」

「我要一個紅燒牛肉麵就得了。」Felix又回復返拘謹嘅狀態。

我打開Menu,我揭去多士果一頁見到的確外表幾吸引,都唔怪得吸引好多小女孩嚟食。

「我想問下呢喥個多士係咪好出名㗎?」我為咗緩和氣氛,聲線開始變得嗲氣。

「係呀。」

「究竟三個味,朱古力、士多啤梨定芒果好食呢?」呢一刻嘅我就好似個細路女扮選擇困難症。

「士多啤梨,我同女朋友都覺得士多啤梨最好食。」Felix顯得有啲無奈尷尬。

「好呀,我都鐘意食士多啤梨。」我對Felix微微一笑,「唔該,可唔可以幫我哋寫菜?」我遞一遞手,叫侍應嚟,呢間餐廳嘅侍應都係清一色後生仔。
睇到好想識絲打你

點解:
寫得好好睇
飲住睇最有feel

巴打又飲乜

清左佢,依家d老麥愈來愈差

老麥啲酒之前有人話過太多人買
陳年未夠就入樽
所以愈來愈差
睇到好想識絲打你

點解:

會寫文的女生好吸引

收皮啦
好似氹緊嫩草落搭咁
睇到好想識絲打你

點解:

會寫文的女生好吸引

咁中學有作文堂
大學又要寫論文
咁好多人都好吸引
睇到好想識絲打你

點解:

會寫文的女生好吸引

我都想識
好似氹緊嫩草落搭咁

小朋友好難搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞