【異能者第三季】 《宅男交易者》 (結局)

1001 回覆
62 Like 2 Dislike

令更加多人一齊睇,一齊吹水
得閒會唔會整個人物簡介列表
得閒會唔會整個人物簡介列表

good idea
如果冇估錯 毒男應該可以比埋異能人
文呢
如果冇估錯 毒男應該可以比埋異能人

吸埋其他人異能
小弟返到屋企無幾耐 努力寫緊
加油 訓醒睇文
今晚出少啲 小弟聽日停一停,儲埋後日一氣過出
唔想出得太少,吊大家癮

葉秋一臉陰沉,牢牢盯著眼前的洪轟天與魏獨。完美的計劃被突如其來的變故打亂,使他這刻內心焦躁不已,眉頭深皺,拳頭也不禁微微握緊。

這個小宅男怎麼會找上雷神洪轟天?這兩個風馬牛不相及的人竟然有交集?難不成他們湊巧在路上遇上而已?洪轟天恰恰在這個骨節眼上搞局,找自己晦氣?

真的這麼巧合?

不,看他這副模樣,擺明是前來為魏獨造勢,葉秋暗自盤算道。

「嘿,雷神竟然不請自來。你應該唔會嚟睇我嘅演出吧?而且仲帶咁多手下,我無咁多門票畀你咯。」

「呸,我每次見到你呢副假惺惺嘅嘴臉,就想將你個撚樣轟成渣。有無人同你講過,你真喺好噁心?你插贓嫁禍呢筆帳我仲未同你計。」

「我地喺同一陣線嘅隊友吧。神主大人講過,我地應該要互相幫助。何必為幾個廢物同室操戈,激起神主嘅怒火呢?」葉秋抱手威脅道。

洪轟天摸一摸下巴的鬍渣,大聲說道:「我今日唔喺代表Heaven。只要唔同你郁手,就唔算違反神主嘅意思。不過.......如果你夠膽擋我呢位兄弟去路,我絕不能坐視不理。」

他撇過頭,對阿魏低聲道:「快啲趕入去,我唔可以直接出手擊殺葉秋,只可以幫你壓陣爭取時間,去吧!」

「已經足夠,多謝。」阿魏點頭,戴回蒼井老師面具,兩孔中的厲目直指人牆後的紅館入口。

阿魏身影一動,如飛箭一般狂奔,衝到葉秋身旁。葉秋愣了一愣,隨手揮身鋼拳,誓要將阿魏攔下!

「Steel -100%!」

「少林六合棍-大聖劈掛!」

兩個異能者對上,鋼拳與棍影交接,動作快得連肉眼也捕捉不了,幾秒間已過十招,激烈的對陣發出轟隆巨響。氣場互碰,揚起一地灰塵。兩旁的黑甲軍被他們震開,紛紛倒地。

阿魏擋下葉秋一記重擊,踉蹌地後退兩步。正想再出手之際,目光卻不經意停留落在手中銀色長棍上。他不禁渾身一顫,一時間回不過神來。

棍尖跟葉秋的鋼拳接觸後,竟然被融化掉。長棍頓短了一截,只有四呎餘而已。媽的,這個葉秋的異能竟然可以吸收金屬!他不禁暗罵。

「雷-靈-虎-撲!」洪轟天的虎目露出一抹閃電紋,寬額上化出金光閃閃的井字紋。

一道金黃色的雷電從洪轟天雙手湧出,隱約幻化成猛虎虛影,撲到葉秋與阿魏中間,朝葉秋張牙舞爪,發出極具威勢的咆哮。閃電猛虎的頸上繫著一條源力雷電交織的頸圈,長鏈連至洪轟天的手心!

「走!」洪轟天對阿魏喝道,臉色微微發白。

阿魏點頭轉身,斷棍一揮,橫掃眼前的黑甲軍。他熟練地使出從萬佛寺所學的功夫,行如流水,無情地轟殺擋在身前的黑甲軍!

一指貫穿,胸膛像寺中大石,被炸出大洞!

五雷掌連連擊出,拍在擋路的黑甲軍的天靈蓋上,頭殻無不「喀啦」碎裂,噴出黑血而亡!

擒拿手,分筋錯骨,不少黑甲軍的手腳與頭顱被扭成麻花,如同玩壞了的木偶,死狀猙獰駭人。

「你,你-」葉秋欲上前阻攔,卻被洪轟天喚出的猛虎擋住,暴怒得咬牙切齒。

「呸,你你你,你老味!洪門子弟,一齊上!」洪轟天揚手大喝。

洪轟天的話如同戰的爭號角響起!一聲令下,四千黑幫如同黑色的浪潮直湧上前,與葉秋黑甲軍展開廝殺,鮮血在人群之中四濺,血腥味在空氣中不斷擴散。一時間,場面一片混亂,如同江湖大廝殺..........不,徹頭徹尾就是一個浴血戰場!

與此同時,阿魏已經開出一條血路,躥進紅館之中。
既然文已出,貧僧亦睇完,就唔久留了,先睡一覺明天再同各位施主,談笑風生
既然文已出,貧僧亦睇完,就唔久留了,先睡一覺明天再同各位施主,談笑風生

下一章到大師你出場鳥
推呀
推呀
好精神
聽日唔好俾佢停!
好精神
聽日唔好俾佢停!

你肯定睇唔到中出巴話聽日停一停…
好精神
聽日唔好俾佢停!

我睇唔到啵, 你睇唔睇到
好精神
聽日唔好俾佢停!

好精神
聽日唔好俾佢停!

btw唔好停
好精神
聽日唔好俾佢停!

無人睇到
好精神
聽日唔好俾佢停!

無人睇到

人講野你講野,家陣無人睇到呀
好精神
聽日唔好俾佢停!

無人睇到

我講錯咩啊巴打
好精神
聽日唔好俾佢停!

無人睇到

我講錯咩啊巴打

俊?邊撚到俊啊?睇過
,推po,等中出巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞