【異能者第三季】 《宅男交易者》 (結局)

1001 回覆
62 Like 2 Dislike
男角

代號:黑死病
名字 : 卡洛
年齡:24
能力:黑炎
喜好:自己把大劍
弱點:
每使用一次能力會以理智作為代價 (like祝鳳凰燃燒生命)
所以非緊急唔會用能力,盡量用大劍戰鬥

造型請參考 黑色陰謀 狂劍士美術照

微分再積分
性格:死毒丁
年齡:20出頭
異能方向: 微分再積分後貌似無改變但會有常數出現

巴打你個能力點用?

短暫破壞再還原,副作用係唔知會變多左d咩出黎,好似可以咁

可以用嚟醫人?
例如話有個人隻手殘廢,係咪可以將隻手先破壞再構造
最後變返做隻完整嘅手?
個名好中二

總好過阿爆,對吧?

咁不如索性叫爆爆博士

professor powpow d朋友?

係Dr Boom
我以主角之名強烈要求好似滑頭鬼之孫咁百鬼夜行

正喎

諗起都覺得好有型 百鬼夜行咁踩場

正喎

btw你個故嘅時間係兩年前 我都好似未有能力

正喎

btw你個故嘅時間係兩年前 我都好似未有能力

定係已經過咗一排 我都開始有能力呢?
康小離果度 果陣有ipad 未? 係咪bug 來

少年 你太年輕了
7年前已經有iPad

少年 你太年輕了
7年前已經有iPad

再次麻煩未出場嘅巴打絲打
如果可以就响呢到講多一次名、特性等等資料
小弟想整合一下,同埋整一個人物簡介(正傳用)
感激大家支持小弟

角色係heaven 其中一個未出場既神(整個型d 既稱號比佢,當係補償佢壯烈犧牲)

原名 易達(人稱達叔)
網名 電子垃圾
40歲憤世嫉俗 油頭毒撚

背景
對電子/電腦/程式之類非常熟悉
都係毒撚一名,女優,動漫,所有電子野都沒所不精
亦因此同魏獨做成網友兼唯一朋友 (從未見過面)

異能:只要手持nokia3310 就可以控制2公里內所有電子器材

後來因機緣之下得知魏獨真正身份
認為阿魏係唯一沒利用自己既朋友
將魏毒當成知己

為左自己唯一朋友魏獨 一次背叛heaven 協助主角一行人 被殺害犧牲g

內容大概一樣 做左少少補完
花巴

性格:慢熱,網絡上好活躍,好中意嘴炮同搵拿講野;現實比較少講野,對唔識既人會怕羞,熟既人就細心,可以同植物溝通(亦因為咁而知道好多其他人既小秘密
一嬲就會入戰鬥mode人格(果斷冷酷),平時就偏向細膽(想營造一個對比)

異能:戰鬥mode就類似死神千本櫻,控制植物;細膽mode就運用植物去做治癒(類似控制/利用植物既生命力,亦可以分享自己既生命力比植物) 希望唔會同啊魏既異能有重疊

背景:生活係近郊地區,同大自然好貼近,因為暗戀既女仔被傷害而加入戰爭

如果用得上就拎去用 歡迎修正
利申:角色立場不代表本人立場 請勿誤會
個名好中二

總好過阿爆,對吧?

咁不如索性叫爆爆博士

professor powpow d朋友?

係Dr Boom

都係叫爆爆好聽啲
突然有好多巴打角

等我逐個逐個幫佢地改個得意啲嘅名先

好似叫小乜小乜,或者好似爆爆咁疊字都得
突然有好多巴打角

口水口水
突然有好多巴打角

口水口水

係小沬沬

口水口水好似比卡超咁叫
突然有好多巴打角

口水口水

係小沬沬

口水口水好似比卡超咁叫

有冇諗過本身個概念就係咁
我想路飛巴打加自己入正傳
異能:橡皮人 or 可以將畫/寫既野化為現實,只可以創造,但唔可以改變現實原有既野
突然有好多巴打角

口水口水

係小沬沬

口水口水好似比卡超咁叫

個概念係我叫佢地出去打先啱
突然有好多巴打角

口水口水

係小沬沬

口水口水好似比卡超咁叫

個概念係我叫佢地出去打先啱

heaven嘅call台接線生
感激大家支持小弟

呀衝
能力係高速移動
但永遠一做野就柒左
但當有野令佢認真既時候就好信得過
可唔可以本身係奸變忠
第一季留名時冇特別寫男角資料wor中出巴
感激大家支持小弟

呀衝
能力係高速移動
但永遠一做野就柒左
可唔可以本身係奸變忠

型變柒大機會d
第一季留名時冇特別寫男角資料wor中出巴

幫你諗好

其他巴打絲打一陣小弟慢慢覆
小弟深夜出文 要做一做埋公司report
感激大家支持小弟

呀衝
能力係高速移動
但永遠一做野就柒左
可唔可以本身係奸變忠

型變柒大機會d

柒既指數較高

Btw 角色定位係情報員😎
主要負責後場工作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞