【異能者第三季】 《宅男交易者》 (結局)

1001 回覆
62 Like 2 Dislike
中出王子
貴族
性格:優游寡斷
能力:閃光

中出兄弟
男角

代號:黑死病
名字 : 卡洛
年齡:24
能力:黑炎
喜好:自己把大劍
弱點:
每使用一次能力會以理智作為代價 (like祝鳳凰燃燒生命)
所以非緊急唔會用能力,盡量用大劍戰鬥

造型請參考 黑色陰謀 狂劍士美術照

呢個角色會响正傳出現
我以主角之名強烈要求好似滑頭鬼之孫咁百鬼夜行

正喎

諗起都覺得好有型 百鬼夜行咁踩場

btw你個故嘅時間係兩年前 我都好似未有能力

定係已經過咗一排 我都開始有能力呢?

你未有能力 仲周圍食緊女
再次麻煩未出場嘅巴打絲打
如果可以就响呢到講多一次名、特性等等資料
小弟想整合一下,同埋整一個人物簡介(正傳用)
感激大家支持小弟

角色係heaven 其中一個未出場既神(整個型d 既稱號比佢,當係補償佢壯烈犧牲)

原名 易達(人稱達叔)
網名 電子垃圾
40歲憤世嫉俗 油頭毒撚

背景
對電子/電腦/程式之類非常熟悉
都係毒撚一名,女優,動漫,所有電子野都沒所不精
亦因此同魏獨做成網友兼唯一朋友 (從未見過面)

異能:只要手持nokia3310 就可以控制2公里內所有電子器材

後來因機緣之下得知魏獨真正身份
認為阿魏係唯一沒利用自己既朋友
將魏毒當成知己

為左自己唯一朋友魏獨 一次背叛heaven 協助主角一行人 被殺害犧牲g

內容大概一樣 做左少少補完

正傳見 達叔
花巴

性格:慢熱,網絡上好活躍,好中意嘴炮同搵拿講野;現實比較少講野,對唔識既人會怕羞,熟既人就細心,可以同植物溝通(亦因為咁而知道好多其他人既小秘密
一嬲就會入戰鬥mode人格(果斷冷酷),平時就偏向細膽(想營造一個對比)

異能:戰鬥mode就類似死神千本櫻,控制植物;細膽mode就運用植物去做治癒(類似控制/利用植物既生命力,亦可以分享自己既生命力比植物) 希望唔會同啊魏既異能有重疊

背景:生活係近郊地區,同大自然好貼近,因為暗戀既女仔被傷害而加入戰爭

如果用得上就拎去用 歡迎修正
利申:角色立場不代表本人立場 請勿誤會

花巴 呢個角色小弟一直懸空 未有著落
中出巴可唔可以放埋異能者系列上紙言

再有中出巴

小弟之前up咗第一季三章
會盡快更新到最新
我想路飛巴打加自己入正傳
異能:橡皮人 or 可以將畫/寫既野化為現實,只可以創造,但唔可以改變現實原有既野

第一季留名時冇特別寫男角資料wor中出巴

幫你諗好

其他巴打絲打一陣小弟慢慢覆
小弟深夜出文 要做一做埋公司report

呀有有有
名叫山橋 招式可以根據之前我話武器叫chastiefol本身有唔同型態黎諗
同埋爆裂巴出場方式真係好型 我都想

你個角色都會幾型
名字秋爺
性格毒撚
能力路人甲
特性存在感低

除左個名冇樣中

如你所願 眾人之敵

幫你諗好

呀有有有
名叫山橋 招式可以根據之前我話武器叫chastiefol本身有唔同型態黎諗
同埋爆裂巴出場方式真係好型 我都想

我硬係覺得我個角色好后羿feel

嘿嘿
不劇透

幫你諗好

中出巴加油

名:(有個春字)

能力:如果巴打你諗好左就跟你啦,如果未諗既就…將自己同掂到既物質同化,例如掂到不銹鋼會係不銹鋼體質,掂d精就,所以會隨身帶一兩粒物質sample傍身

ps:如果會死希望可以壯烈d

變精
名同技能都冇所謂
做路人甲都得 最好可以慘死
人性故出都得

廁所巴會出現响人性故
名:啊南 有個南字就ok
特徵:男,四眼, all back,鍾意倒後行
能力:可以控制所有有關上下左右前後方向感嘅異能 例如視覺上 可以調動敵人眼中睇嘅上下左右 好似將敵人眼中睇嘅嘢上下倒轉 觸覺上 可以調動敵人四肢嘅感官官 想郁右手但實際上郁咗左手 或者行前 實際倒後行

唔該中出巴

無問題

呀衝
能力係高速移動
但永遠一做野就柒左
但當有野令佢認真既時候就好信得過
可唔可以本身係奸變忠

同巴打撞左角色 點算好
名:青
性格:衝動,強出頭
能力: 將自己以外所有野變到極慢
特質:鍾意飲米漿,同埋成日玩數獨但玩得好廢
咁樣算唔算無撞到柒巴個角色

夾埋一個囉

如果可以就perfect池
好想睇佢地三個嘅能力點樣互相配合屌打heaven

嗚呀 (或者俾heaven屌完再打)
男角

代號:吉姆
年齡:20
能力:掌控雷電(御坂美琴個款)
喜好:吉姆模型
弱點:
能力非常消耗體力
過度使用能力會發癲
早晚一定要沖涼

吉姆巴 你會喺正傳重要角色
不過未必喺人類咯
話說
你鍾意大家叫路飛巴定中出巴?
同埋我可唔可以都有個小角色
就算係路人甲都冇咩所謂
多謝你
話說
就算係路人甲都冇咩所謂
多謝你

大家叫開小弟做中出巴就繼續叫
好有親切感
無問題
Btw,震波絲想唔想玩吓人性故

呀衝
能力係高速移動
但永遠一做野就柒左
但當有野令佢認真既時候就好信得過
可唔可以本身係奸變忠

同巴打撞左角色 點算好
名:青
性格:衝動,強出頭
能力: 將自己以外所有野變到極慢
特質:鍾意飲米漿,同埋成日玩數獨但玩得好廢
咁樣算唔算無撞到柒巴個角色

夾埋一個囉

如果可以就perfect池

夾埋一個的確係好方法
好想睇佢地三個嘅能力點樣互相配合屌打heaven

嗚呀 (或者俾heaven屌完再打)

唔係掛
話說
就算係路人甲都冇咩所謂
多謝你

大家叫開小弟做中出巴就繼續叫
好有親切感
無問題
Btw,震波絲想唔想玩吓人性故

好呀好呀
狠啲cool啲啦最好
FF下開心下呀嘛
微分再積分
性格:死毒丁
年齡:20出頭
異能方向: 微分再積分後貌似無改變但會有常數出現

巴打你個能力點用?

短暫破壞再還原,副作用係唔知會變多左d咩出黎,好似可以咁

應該會好勁

好有趣嘅異能

我係正傳啊嘛
Him巴

外號:暗箭

能力:箭術,黑暗環境下有超強眼力

弱點:雙眼怕光,所以長期笠hoodie同戴黑超

性格:對人不信任,孤僻,寡言

路飛巴,如果我個角色未定就參考下啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞