【異能者第三季】 《宅男交易者》 (結局)

1001 回覆
62 Like 2 Dislike
突然有好多巴打角

等我逐個逐個幫佢地改個得意啲嘅名先

好似叫小乜小乜,或者好似爆爆咁疊字都得

口水口水

係小沬沬

口水口水好似比卡超咁叫

有冇諗過本身個概念就係咁

個概念係我叫佢地出去打先啱

口水女
第一季留名時冇特別寫男角資料wor中出巴

幫你諗好

其他巴打絲打一陣小弟慢慢覆
小弟深夜出文 要做一做埋公司report

呀有有有
名叫山橋 招式可以根據之前我話武器叫chastiefol本身有唔同型態黎諗
同埋爆裂巴出場方式真係好型 我都想
名字秋爺
性格毒撚
能力路人甲
特性存在感低

除左個名冇樣中

幫你諗好

呀有有有
名叫山橋 招式可以根據之前我話武器叫chastiefol本身有唔同型態黎諗
同埋爆裂巴出場方式真係好型 我都想

我硬係覺得我個角色好后羿feel
點解會變口水女架

唔喺弱能
到底口水女有咩能力呢?

泡沫光線

嘔到山泥傾瀉咁

幫你諗好

中出巴加油
名:(有個春字)

能力:如果巴打你諗好左就跟你啦,如果未諗既就…將自己同掂到既物質同化,例如掂到不銹鋼會係不銹鋼體質,掂d精就,所以會隨身帶一兩粒物質sample傍身

ps:如果會死希望可以壯烈d
名同技能都冇所謂
做路人甲都得 最好可以慘死
人性故出都得

呀衝
能力係高速移動
但永遠一做野就柒左
但當有野令佢認真既時候就好信得過
可唔可以本身係奸變忠

同巴打撞左角色 點算好
名:青
性格:衝動,強出頭
能力: 將自己以外所有野變到極慢
特質:鍾意飲米漿,同埋成日玩數獨但玩得好廢
咁樣算唔算無撞到柒巴個角色
名:啊南 有個南字就ok
特徵:男,四眼, all back,鍾意倒後行
能力:可以控制所有有關上下左右前後方向感嘅異能 例如視覺上 可以調動敵人眼中睇嘅上下左右 好似將敵人眼中睇嘅嘢上下倒轉 觸覺上 可以調動敵人四肢嘅感官官 想郁右手但實際上郁咗左手 或者行前 實際倒後行

唔該中出巴
出完文再覆

第十六章 英雄

兩年後的現在。

這座位於大西洋中的島嶼稱為「聖判島」,意指以天賜的神聖力量審判世界一切罪惡。

聖判島陸地面積不大,四面環翠,萬山聳立。島中央是一個凹進去的盆地,四面八方的樹林如一層層綠色階梯。這種設跟羅馬鬥獸場十分相像,又或者一個佔地甚廣的刑場。不過鬥獸場和刑場都不會有古典味的白色宮殿,殿頂豎了一根旗桿,一幅巨型旗幟隨風隨揚-「六芒星的眼」。

不過,此際白色宮殿傳出陣陣爆炸聲,頂上佈滿密密麻麻的白衣軍人,舉槍與下方的黑色軍隊激戰,硝煙漫天。

與此同時,在聖判島某一個山巒上,一個紮短辮的男人坐在岩石自顧自的撫弓弄弦,仔細地拭擦雕紋弓上的每一道坑紋。對他而言,手中的長弓比島嶼中央快到展開的戰爭吸引多了。

他長得五官端正,雙眸炯炯有神,眉宇間流露出自信與率真的神采。他耳朵掛著一個無線耳機,披在身上的黑長袍被微風吹起,背後印了一個火紅色大字。

「烈」。

Heaven最強狙擊者,箭神-刑爆烈。

這時,耳機傳來一道可愛的女聲:「我地呢邊要進攻囉。爆爆,佢地到未?」

刑爆烈緩緩站起來,輕輕一揮衣袖,抬首望空,雙瞳中出現如準星的十字閃芒。

「到.......你個口水女唔好再叫我爆爆,好噁心。」

「嘻,爆爆,爆爆。」

就在這時候,一襲倚著樹幹的倩影突然發話。礙於樹椏枝葉的陰影,不能看清她的真容。

「箭神,唔好殺佢地。」她說道。

「呢個喺Heaven嘅意思,抑或喺你自己嘅意思?」刑爆烈挑一挑粗眉,古怪地問道。

「就當我欠你一個人情。」她平靜地應道。

「嘿。你放心吧。我從來無諗過要殺死佢地。男人啊,必須要光明正大,轟轟烈烈嘅決鬥。」他朗笑道。
隨後,他站在岩石上,從容地舉起雕紋長弓,橘紅色的源力從手心湧現,化作一支光箭矢,上臂閃爍著一個火紅色的神秘太陽圖案。

閉目凝神,張眼拉弦,整個動作流暢自然,澎湃的氣勢一湧而出!

「裂天箭—射日式。」

弦動箭出,源力之箭劃破天際!

源力之箭勢如破竹,在天上產生「咻咻」的破風箭嗚,貫穿小型飛機的玻璃後,去勢不減,擦過機師的耳朵,然後在駕駛艙的門上炸出一個足球大小的圓洞!

飛機被射穿後被氣流弄得顛頗不定,頃刻失去控制,機上的雜物東歪西倒,眼看快要墜下去。

金髮機師被這道箭嚇得面青唇白,褲子濕了一大片。他看著失靈的儀器,然後慌忙地穿上救生衣。可是........下面是一片綠色叢林,死定了!

此際,三道人影不慌不忙地走進駕駛艙,沒好氣地掃了這個滿身尿騷的機師一眼。 他們正是這部飛機唯一的乘客。

宅男交易者,魏獨。

遁地帽男,龍天墳。

輪迴刀女,宮本香織。

「交易者大人,今次玩完喇!Fuck!Oh my God!Fuck!Fuck!Fuck!」機師濕轆轆的手扯著阿魏的衫袖,絕望地求救道。

「哎,你啲尿啊!呢件秋葉原限量版唔洗要喇。我真喺Fuck你呀!你瞓覺吧。」阿魏手中銀針一閃,機師眼前一黑,便倒在尿泊上,沉沉睡去。

「輪迴。」阿墳迅速地判斷情況,沉穩地喊了一聲。

「嗯,收到。」輪迴心神領會,旋即拔出雙刀,兩手交叉連動,利落地斬在機身上。當機身遇上刀刃,如滑不溜手的豆腐,一切即斷。

阿墳朝斷開的鐵機身踹了一腳,機身開出兩口長方形缺口。他左手按著米奇帽,嘴角微微彎起。

他清清喉嚨說道:「各位乘客,歡迎嚟到堅麻煩捉實我。由於我地要提早降落.......以神偷嘅方式登場。」

「喺劍客嘅方式。」輪迴束起長髮,手搭在阿魏的左臂上,目光充滿熾熱的戰意。身體的香織輕輕一嘆,另一個自己怎麼會是這種好戰之徒,簡直跟武藏師父倒模似的。

阿魏像麻鷹捉雞仔,戴著黑手套的左手將機師抓起來,呢喃道:「喺少林......等等先,你地話跳落去?跳-落-去?」

「跳落去。」阿墳與輪迴理所當然地點頭。
阿魏連忙擺手搖頭:「唔得唔得,你知道我畏—啊—啊—啊—啊!」

阿墳懶理阿魏的話,直接抓住他的手臂,一躍而下!

「啊—高啊!!悠亞啊!!!!!!!!!!!!!」阿魏在空中絕望地咆哮。

他看著愈縮愈小的飛機,欲哭無淚。他的寫真集還在飛機上啊!

阿墳像天外殞石似的,往叢林俯衝下去。就在快要與地面來一個親密接觸時,他忽然凝神一瞥,雙瞳變成凝實的土黃色,同時低聲唸出兩個字。

「土-遁。」

話音一落,他們便「咻」地沉在地底中,失去影蹤。

阿墳潛進地底時,不遠處有十幾穿黑色軍服的士兵在叢林中搜索巡邏。其中一個人隱約看到有一陣殘影閃過,不禁疑惑地瞇起眼。

不,不是眼花。肯定有幾道身影閃過!

他對其他士兵揮一揮手,示意他們不要作聲,小心翼翼地走向阿墳三人的位置。然而,當他們一行人來到這個小空地時,這裡卻空無一人。這次所有人都疑惑了。

正當他們思索之際,他們身後傳出一道低沉的詭異男聲。

「刁那咪,搵緊我地?」

他們轉身一瞥,赫然發現說話的阿墳,正在舔唇的輪迴,以及面青唇白,一臉失落的阿魏。這三個怪人沒有舉起武器,到底想幹甚麼?

不管了,既然有可疑就必須格殺勿論吧。他們互望一眼,旋即舉起手中的步槍。

「你地好慢.......土控-黃土之刃。」

阿墳捏出一個手印,食指中指往上一拉,泥土立即形成一把鋒利的飛刀,隨他的兩指一揮,輕鬆地貫穿在場所有士兵的咽喉,帶出一連串刺眼的血花!

當泥土與源力化成的飛刀落在地上,變回一堆普通泥土時,土兵一個一個倒在地上,氣絕而亡!

呀衝
能力係高速移動
但永遠一做野就柒左
但當有野令佢認真既時候就好信得過
可唔可以本身係奸變忠

同巴打撞左角色 點算好
名:青
性格:衝動,強出頭
能力: 將自己以外所有野變到極慢
特質:鍾意飲米漿,同埋成日玩數獨但玩得好廢
咁樣算唔算無撞到柒巴個角色

夾埋一個囉
今晚出一出住呢到 聽日放假會出多少少
搞完公司啲麻煩嘢
今晚出一出住呢到 聽日放假會出多少少
搞完公司啲麻煩嘢

慢慢
好想睇佢地三個嘅能力點樣互相配合屌打heaven
男角

代號:吉姆
年齡:20
能力:掌控雷電(御坂美琴個款)
喜好:吉姆模型
弱點:
能力非常消耗體力
過度使用能力會發癲
早晚一定要沖涼
呢一箭就係見面禮
再次麻煩未出場嘅巴打絲打
如果可以就响呢到講多一次名、特性等等資料
小弟想整合一下,同埋整一個人物簡介(正傳用)
感激大家支持小弟

巴打係咪有睇我的英雄學園?
凝霜黎

睇過漫畫開頭 幾鍾意個設定
留名

夢巴都喺時候補補妝鳥

到我出場喇????

未咁快 背一背劇本先
微分再積分
性格:死毒丁
年齡:20出頭
異能方向: 微分再積分後貌似無改變但會有常數出現

仲唔係打比蔣姨,跟住蔣姨再吹雞,咁岩搵中墳巴
準備做大茶飯未

不劇透
我以主角之名強烈要求好似滑頭鬼之孫咁百鬼夜行

正喎

小弟喺奴良fans
微分再積分
性格:死毒丁
年齡:20出頭
異能方向: 微分再積分後貌似無改變但會有常數出現

巴打你個能力點用?

短暫破壞再還原,副作用係唔知會變多左d咩出黎,好似可以咁

應該會好勁

好有趣嘅異能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞