【異能者第三季】 《宅男交易者》 (結局)

1001 回覆
62 Like 2 Dislike
名:(有個春字)

能力:如果巴打你諗好左就跟你啦,如果未諗既就…將自己同掂到既物質同化,例如掂到不銹鋼會係不銹鋼體質,掂d精就,所以會隨身帶一兩粒物質sample傍身

ps:如果會死希望可以壯烈d

變精

體質咋好似自然系咁
名:(有個春字)

能力:如果巴打你諗好左就跟你啦,如果未諗既就…將自己同掂到既物質同化,例如掂到不銹鋼會係不銹鋼體質,掂d精就,所以會隨身帶一兩粒物質sample傍身

ps:如果會死希望可以壯烈d

變精

體質咋好似自然系咁

咁精體質係點架?
名同技能都冇所謂
做路人甲都得 最好可以慘死
人性故出都得

Same here
推一推
面試故會唔會可以有我?
姓名: (有個夢字就得啦)
個性: 鍾意睇書, 思考, 成日發夢, 運動能力好
能力: 可以短時間加強運動能力/ 發預知夢
代價: 能力發動時會停止思考, 靠能力發動前向自己落嘅命令同直覺行事/ 頭痛
中出巴打你揀啦
名字秋爺
性格毒撚
能力路人甲
特性存在感低

除左個名冇樣中

如你所願 眾人之敵

呢樣最岩我心水
但係衰到咁都有支持者
姓名: (有個夢字就得啦)
個性: 鍾意睇書, 思考, 成日發夢, 運動能力好
能力: 可以短時間加強運動能力/ 發預知夢
代價: 能力發動時會停止思考, 靠能力發動前向自己落嘅命令同直覺行事/ 頭痛
中出巴打你揀啦

又有腦又好打
名同技能都冇所謂
做路人甲都得 最好可以慘死
人性故出都得

廁所巴會出現响人性故

推推
男角

代號:吉姆
年齡:20
能力:掌控雷電(御坂美琴個款)
喜好:吉姆模型
弱點:
能力非常消耗體力
過度使用能力會發癲
早晚一定要沖涼

吉姆巴 你會喺正傳重要角色
不過未必喺人類咯

機械人
男角

代號:黑死病
名字 : 卡洛
年齡:24
能力:黑炎
喜好:自己把大劍
弱點:
每使用一次能力會以理智作為代價 (like祝鳳凰燃燒生命)
所以非緊急唔會用能力,盡量用大劍戰鬥

造型請參考 黑色陰謀 狂劍士美術照

呢個角色會响正傳出現

好期待

呀衝
能力係高速移動
但永遠一做野就柒左
但當有野令佢認真既時候就好信得過
可唔可以本身係奸變忠

同巴打撞左角色 點算好
名:青
性格:衝動,強出頭
能力: 將自己以外所有野變到極慢
特質:鍾意飲米漿,同埋成日玩數獨但玩得好廢
咁樣算唔算無撞到柒巴個角色

夾埋一個囉

如果可以就perfect池

好似龍珠咁手勢合體

呀衝
能力係高速移動
但永遠一做野就柒左
但當有野令佢認真既時候就好信得過
可唔可以本身係奸變忠

同巴打撞左角色 點算好
名:青
性格:衝動,強出頭
能力: 將自己以外所有野變到極慢
特質:鍾意飲米漿,同埋成日玩數獨但玩得好廢
咁樣算唔算無撞到柒巴個角色

夾埋一個囉

如果可以就perfect池

好似龍珠咁手勢合體

一係雙重人格
Him巴

外號:暗箭

能力:箭術,黑暗環境下有超強眼力

弱點:雙眼怕光,所以長期笠hoodie同戴黑超

性格:對人不信任,孤僻,寡言

路飛巴,如果我個角色未定就參考下啦

巴打,你既能力點同我架FC鬥啊
Him巴

巴打,你有呢個弱咁點同我鬥啊
Him巴

巴打,你有呢個弱點咁點同我鬥啊

瘋狂自膠
Him巴

瘋狂自膠

原來爆爆你都幾得意呀
中出巴~ 幾時有文
Him巴

瘋狂自膠

原來爆爆你都幾得意呀

彼此彼此啦口水女
我好好奇 爆爆巴係箭神
咁我係咩神
係味好似為這個世界獻上祝福嘅克古婭咁做水之女神
我好好奇 爆爆巴係箭神
咁我係咩神
係味好似為這個世界獻上祝福嘅克古婭咁做水之女神

接線神
第一季留名時冇特別寫男角資料wor中出巴

幫你諗好

其他巴打絲打一陣小弟慢慢覆
小弟深夜出文 要做一做埋公司report

呀有有有
名叫山橋 招式可以根據之前我話武器叫chastiefol本身有唔同型態黎諗
同埋爆裂巴出場方式真係好型 我都想

你個角色都會幾型

巴打個角色要叫3Q
出一段先,要出一出去做少少嘢

輪迴瞅了殺伐果斷的阿墳一眼,內心微微一顫,不禁暗地訝異。

雖然對於殺人這件事她並不陌生,畢竟這幾個月來,腰間的輪迴刀已染上鮮血。不過,如斯從容地秒殺十數個敵人,而臉上由始至終也波瀾不驚,她可做不到。到底這傢伙又經歷過甚麼,才會變成這樣?

而且,他的源力已經強大得可以離體而放,隔空殺敵?看來心須盡快追上他們的腳步了,她凝視身前兩道背影暗忖。

阿魏與阿魏兩個大男人,完全沒有想到這一擊會激起到輪迴的戰意。他們的視線落在地面的屍體上,臉色不禁稍稍變得凝重。這是G的總基地,怎麼無故走出一批Heaven士兵?

「明顯死亡。死亡時間.......1200—Certified。」阿魏蹲在地上打量這堆死不瞑目的士兵,平靜地宣告他們的死亡。

「魏,佢地頭先搜索緊?响敵方地盤巡邏?奇怪。」阿墳思索道。

「嗯,睇怕今次唔簡單。」阿魏站起來沉吟道。

輪迴想起阿魏他們曾在飛機說過,也許會有一些不知死活的渾蛋會攔途截擊,試圖阻礙他們回來聖判島。可是,看著他們兩人的表情,察覺到一絲不對勁。

「你地之前講過,可能會有Heaven嘅人搞事,對嗎?」輪迴問。

阿魏搖搖頭。

阿墳摸一摸後腦勺應道:「小打小鬧的確唔出奇。不過,G同Heaven有一條《五十年之約》,五十年內雙方都不得掀起大型戰爭。當然,《五十年之約》無訂明何謂大型戰爭-」

「其實,《五十年之約》自從兩年前已經再無意思。制約兩大勢力嘅神物消失,大家再無所顧忌。異能者浮上水面只喺遲早嘅事。走吧,我地盡快返去。」阿魏朝白色宮殿的方向說道。

他們撤下還在打鼻鼾的機師,一行三人在行走叢林中。他們沿途發現了幾十條屍體,穿白色軍服的士兵與Heaven的入侵者,有的伏在草叢中,有的掛在樹上,死狀淒慘。當然,隨他們一直前行,屍體的數量也不斷增加。

阿墳出奇不意地偷襲,無聲刺殺,宛若鬼魅。輪迴則堅持正面對敵,大刀闊斧的,將Heaven的士兵連同粗樹幹一併斬成幾段,一路上鬧出不少動靜。

阿魏一邊走,一邊埋怨阿墳弄丟了他的寫真集。他曾兩度揮手,閃爍的銀芒將隱匿在樹上的狙擊手刺死,僅此而已。他一直沒有動過腰間的銀色短棍。

直至他們快走出叢林之時,異變徒生!林間的溫度極速下降,他們宛若走進一個巨型雪房中,樹葉鮮花被薄如蟬翼的冰霜覆蓋,空氣中瀰漫著刺骨的寒意!

輪迴不禁打了一個寒顫,呵出一口冷氣。走在前面的阿魏忽然停下腳步,不再亂言亂語,嘴微微合攏,傻呼呼的臉頓時變得冷洌無比。這一刻的魏獨與上一秒的宅男形象儼如兩人!

阿魏身上此時散發出極度恐怖的氣息,充斥著危險而死寂的味道。他踏著的草地上瞬間枯萎,如同滅絕生機的死神。

「魏?」阿墳見狀問道。

這時候,一襲身影從遠處走來,出現在他們的視線中。

「輪迴,墳........你地行先。」阿魏聲音沙啞地說道。

迎面的身影張開雙手,擋著他們的去路,顯然不讓他們通過。

「你地唔可以過去。」

阿墳與輪迴互望,一時間反應不及過來。

「走。」阿魏沉聲喝道。

當阿墳與輪迴遁地而去後,阿魏終於動了!

他緩緩拔出腰後的銀棍,平擺在身前,大手一揮,前臂長的銀棍「咻」地延伸成五呎長槍,槍尖鋒利無匹,紅色槍纓極為搶眼。槍杆上雕著栩栩如生的鳳凰圖案,渾然天成,完美無瑕!

宅男交易者專屬的武槍-鳳離槍!

「喺-你。」阿魏漠然道。
身份呼之欲出
係咪凝霜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞