[3DS] Fire Emblem Echoes 另一位英雄王 討論區

980 回覆
6 Like 0 Dislike

算係新手
揀左困難經典
開頭四個村民係咪要玩魔劍LOOP黎爆LV先夠玩後期???

我打到4章中盤,覺得冇乜需要太在意去練lvl
你想佢地一直有用,轉個合適嘅職業就夠
傭兵基本上廢極有限,想要近戰就轉呢個
騎士槍兵冇都ok,用之後加入果班就夠做
Robin同Kliff可以考慮轉mage,佢地學到嘅魔法比較強
囡囡最好轉修女,前期可分擔Slique嘅工作,後期有rescue
天馬可以考慮,但係用Clair都夠,冇乜必要轉兩隻天馬
一口氣打完頭3章

暫時既感想係唔算太難玩 冇特別需要刷lv 亦未需要轉職住
留名
目前進度第3章尾

冇打龍盾,冇刻意刷lv

覺得全部村民轉傭兵太限死玩法,所以一開始依照村中提示將3個村民轉左傭兵,弓手,魔導士,村姑轉飛馬

岩岩打完男主果邊水閘,用兩隻飛馬直衝Boss用米拉齒輪拼RP
其他角色係下面打班魔導士敵人

re左n次成功救到妹妹
留名
目前進度第3章尾

冇打龍盾,冇刻意刷lv

覺得全部村民轉傭兵太限死玩法,所以一開始依照村中提示將3個村民轉左傭兵,弓手,魔導士,村姑轉飛馬

岩岩打完男主果邊水閘,用兩隻飛馬直衝Boss用米拉齒輪拼RP

re左n次成功救到妹妹

妹妹放技要6血 打到佢唔夠血就得
留名
目前進度第3章尾

冇打龍盾,冇刻意刷lv

re左n次成功救到妹妹

妹妹傳送嚟的話就用戰技打到佢1血
即刻唔會攻擊,因為出魔法要血
留名
目前進度第3章尾

冇打龍盾,冇刻意刷lv

re左n次成功救到妹妹

用修女直接傳送男主秒左個BOOS好似易啲

算係新手
揀左困難經典
開頭四個村民係咪要玩魔劍LOOP黎爆LV先夠玩後期???

我打到4章中盤,覺得冇乜需要太在意去練lvl
你想佢地一直有用,轉個合適嘅職業就夠
傭兵基本上廢極有限,想要近戰就轉呢個
騎士槍兵冇都ok,用之後加入果班就夠做
Robin同Kliff可以考慮轉mage,佢地學到嘅魔法比較強
囡囡最好轉修女,前期可分擔Slique嘅工作,後期有rescue
天馬可以考慮,但係用Clair都夠,冇乜必要轉兩隻天馬

好後悔將村姑轉左做天馬
應該轉修女

而家打到四章
搞到女主果邊戰力好似平均啲
男主果邊又好多魔女
好彩有女騎士頂下
留名
目前進度第3章尾

冇打龍盾,冇刻意刷lv

re左n次成功救到妹妹

我hard mode 主角唔夠佢抽 最尾用弓屈射程
留名
目前進度第3章尾

冇打龍盾,冇刻意刷lv

re左n次成功救到妹妹

呢作既弓手真係好好用
尤其係轉左職做狙擊手
手長啲 人地未埋身就打到殘血
隻game 第四章先係開始
高級的幻影兵係魔戰士
行得快而且可以秒魔女
叫八隻出黎同對面死過
自己係後面執雞
屈番電腦轉頭好爽
留名
目前進度第3章尾

冇打龍盾,冇刻意刷lv

re左n次成功救到妹妹

呢作既弓手真係好好用
尤其係轉左職做狙擊手
手長啲 人地未埋身就打到殘血

打皇帝果關隻弓射唔到入城
都係傳主角入城絕技殺死個皇帝
然後成支軍隊投降唔洗打
痴線
第五章最後一關
屈左兩個鐘先埋到boss身邊然後俾佢秒殺左
又要從頭打過
留名
目前進度第3章尾

冇打龍盾,冇刻意刷lv

re左n次成功救到妹妹

男主戰技有留力
魯伊巴巴館煩到嘔

呢關令我後悔冇將女村人轉做修女
warp + rescue一定輕鬆好多

呢關比想像中易
用狙擊手行前少少就打爆左個boss
終於要面對個兩team騎兵
點撚打
點撚打

金毛會變npc
點撚打

金毛會變npc

之前未打魔女就挑騎士機
又要帶住部機返工
點撚打

金毛會變npc

之前未打魔女就挑騎士機

冇殺到金毛就得
呢集經驗值點計?
有冇好似覺醒咁轉職加內藏lv?
我發覺同職業都唔一定同技能
聖女有d有遠和治療有d無
我發覺同職業都唔一定同技能
聖女有d有遠和治療有d無

今次D職業好少, 呢個起碼叫每個角色都有少少分別
今日買 大約幾錢?
今日買 大約幾錢?

HKD 318~330 左右吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞