[3DS] Fire Emblem Echoes 另一位英雄王 討論區

980 回覆
6 Like 0 Dislike
凹點呢個字邊度黎
好撚7

刷亂數凹點好耐嫁啦wo
英文直譯 起碼十年前有

想知個動詞點嚟

唔知 wiki話係trough但都係名詞黎
用用下當埋動詞掛
想問遠攻殺人係咪拎唔到佢件道具?

拎到,無分遠近攻, 綠色名既item先會跌, 白色既唔會跌
好奇想問,以前無玩超任
e個外傳同火紋正傳(第一隻game,藍色頭髮男主)大概有咩關連?

有無人知
魔戰士幾多lv先降得翻做村民?
魔戰士幾多lv先降得翻做村民?

好奇想問,以前無玩超任
e個外傳同火紋正傳(第一隻game,藍色頭髮男主)大概有咩關連?

有無人知

無關係
好奇想問,以前無玩超任

有無人知

echoes既時間好似係暗黑龍之後, 紋章之謎之前, 另一片大陸上既故事, 除左飛馬三姐妹有出場之外, 故事上應該無乜關連
好奇想問,以前無玩超任

有無人知

echoes既時間好似係暗黑龍之後, 紋章之謎之前, 另一片大陸上既故事, 除左飛馬三姐妹有出場之外, 故事上應該無乜關連

Thank you

即係主線軸係暗黑龍 紋章 封劍 火劍果咋
好奇想問,以前無玩超任

有無人知

Thank you

封劍唔關事
好奇想問,以前無玩超任

有無人知

Thank you

你講o個d係本篇, 系統大致相近, 呢隻echoes係外傳, 個系統同本篇比會幾唔同

故事上gba 3作封劍, 烈火, 聖魔自己係一個系列
gc蒼炎-->wii曉女係一個系列
剩返既我記得好似係同一個世界
系譜-->776-->幾百年後-->暗黑龍-->紋謎-->千幾年後-->覺醒
if就好難講, 同覺醒有少少關連但有d似平行世界咁
純記憶, 有錯勿屌
原來系譜咁古老
好想玩返
第四章啲關好煩 召喚師死全家
好奇想問,以前無玩超任

有無人知

Thank you

你講o個d係本篇, 系統大致相近, 呢隻echoes係外傳, 個系統同本篇比會幾唔同

系譜-->776-->幾百年後-->暗黑龍-->紋謎-->千幾年後-->覺醒
純記憶, 有錯勿屌

原來係咁

無玩覺醒,不過知好似可以叫返暗黑龍Marth魂返黎
if有個覺醒邂逅嘅DLC
神威同Chrom自我介紹之後
Chrom話:乜暗夜唔係神話時代入面嘅國家咩?
記得大概係咁
即係if係覺醒好耐好耐之前
好奇想問,以前無玩超任

有無人知

吉克 = 卡繆
好奇想問,以前無玩超任

有無人知

吉克 = 卡繆

原來仲有卡繆, 玩到第4章一開始, 好似未見
if有個覺醒邂逅嘅DLC
神威同Chrom自我介紹之後
Chrom話:乜暗夜唔係神話時代入面嘅國家咩?
記得大概係咁
即係if係覺醒好耐好耐之前

如果咁既話if可能係系譜之前
好奇想問,以前無玩超任

有無人知

吉克 = 卡繆

原來仲有卡繆, 玩到第4章一開始, 好似未見

就出,
記得男主線打咗魯伊巴巴館先
好奇想問,以前無玩超任

有無人知

Thank you

純記憶, 有錯勿屌

原來係咁

無記錯係If最前,N千後到醒覺,再N千年後先系譜
好奇想問,以前無玩超任

有無人知

Thank you

純記憶, 有錯勿屌

原來係咁

無記錯係If最前,N千後到醒覺,再N千年後先系譜

打錯,我係想打IF去系譜再去醒覺
講少少暗夜lunatic
lunatic同hard嘅難度差距係細過hard同normal (尾三關除外 )
敵人能力同hard一樣,只係編成/武器唔同,同埋要考慮多啲技能

玩完一次hard,對角色強弱有個譜,同埋識abuse守陣就自然打到lunatic
加埋主角/servant轉第二職,部分角色lvl10就promote,開頭果20章都唔會太難
到終盤果啲殺boss map,用歌姬+rescue速攻易打好多,磨得耐反而冇著數
玩得夠熟嘅,唔grind唔用online功能一樣可以打得順利
講少少暗夜lunatic
lunatic同hard嘅難度差距係細過hard同normal (尾三關除外 )
敵人能力同hard一樣,只係編成/武器唔同,同埋要考慮多啲技能

玩完一次hard,對角色強弱有個譜,同埋識abuse守陣就自然打到lunatic
加埋主角/servant轉第二職,部分角色lvl10就promote,開頭果20章都唔會太難
到終盤果啲殺boss map,用歌姬+rescue速攻易打好多,磨得耐反而冇著數
玩得夠熟嘅,唔grind唔用online功能一樣可以打得順利

有冇可能連my castle刷援都唔用
應該會少好多子代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞