[3DS] Fire Emblem Echoes 另一位英雄王 討論區

980 回覆
6 Like 0 Dislike

痴撚線

諗起都毛管動

痴撚線

好正 買左game8號考完試開
一定升佢做主力

痴撚線

好正 買左game8號考完試開
一定升佢做主力

過完拎龍盾個關 覺得村姑其實做修女仲好
二周目先發現原來滿星武器有得再升級
4星聖劍再升要4粒金幣
黃劍短劍升完變畫sofia專用

點先開到二周目? 過左泰貝迷宮?
二周目先發現原來滿星武器有得再升級
4星聖劍再升要4粒金幣
黃劍短劍升完變畫sofia專用

點先開到二周目? 過左泰貝迷宮?

其實打完果十層就冇新野玩,重玩都冇分別

痴撚線

第二章重遇個CG個時我形住村姑係柱到偷睇 拎住刀仔準備插死女主
睇支援對話想知究竟天馬三姊藍姐姐同綠姐姐鍾意邊個

Abel,暗黑龍嘅綠騎士,但冇喺外傳出場
最後係Palla割愛,Est得米

種田Palla 是我的

即喺三姊妹都鍾意咗綠騎士
利申淨喺玩過光與影的英雄
知道紅妹妹最後得米

知道紅妹妹最後得米

Catria係單戀Marth
外傳果陣Marth好似已經同Caeda訂咗婚,但係Catria仲未放得低
想問吓覺醒子代系統係咪同if唔同?
覺醒子代初期值會受父母數值影響
即係冇咩練過嗰啲嘅仔女,就算成長高都好難勁得去邊(假設唔刷lv)
想問吓覺醒子代系統係咪同if唔同?
覺醒子代初期值會受父母數值影響
即係冇咩練過嗰啲嘅仔女,就算成長高都好難勁得去邊(假設唔刷lv)

係,if子世代初期值唔會受父母當時嘅數值影響
計法大概係角色基礎值 + 職業基礎值 + 成長率 * Level
所以覺醒要練完父母先生仔,if可以唔練,父母遺傳一招有用技能就夠
覺醒仲要唔理主線進度統一係下位10lv
父母唔勁嗰啲好難練
覺醒仲要唔理主線進度統一係下位10lv
父母唔勁嗰啲好難練

no grind下好似得Chrom 主角 Sumia嘅仔女比較有用
唔諗住打DLC嘅話,子世代都係晒鳩氣
想問下
第一次打朱達 打唔死佢 佢走左佬
會唔會拎唔到佢個龍盾?
定入到多瑪塔再打佢都拎到?
想問下
第一次打朱達 打唔死佢 佢走左佬
會唔會拎唔到佢個龍盾?
定入到多瑪塔再打佢都拎到?

拎唔到

知道紅妹妹最後得米

外傳果陣Marth好似已經同Caeda訂咗婚,但係Catria仲未放得低

咁嘅Catria由一開波已經注定冇結果
玩normal經典一直鳩玩依家去到多瑪塔完全唔夠打
打到第三章個沙莫城, 個大盗係咁召喚魔物, 打極都唔完

知道紅妹妹最後得米

等我安慰佢

知道紅妹妹最後得米

等我安慰佢

BTW光石果個綠大姐根本就係palla既補償版
最後可以用光石個小綠得米
係街邊執果d xx家既盾還定唔還好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞