[3DS] Fire Emblem Echoes 另一位英雄王 討論區

980 回覆
6 Like 0 Dislike
我係第六週了
當然係三條線加埋

咁癲

重玩一啲都唔出奇

除咗挑高難度之外,玩全隊平轉都幾過癮
if好快就完全解禁結婚平轉果啲,用返同一堆人打都可以有新鮮感

我都打左2次暗夜L 第二次拎啲角色亂咁轉職 可惜去到21關玩唔到落去
原來if入面係咪用青銅武人哋就出唔到skill?
我都係睇呢個網(都唔係攻略網嚟) 先知

https://www26.atwiki.jp/gcmatome/pages/5761.html#id_bc5b8dbb
頂唔撚順條gay弓友
頂唔撚順條gay弓友

有好多角色都想整死佢,想問劇情會唔會有咩影響
頂唔撚順條gay弓友

https://www26.atwiki.jp/gcmatome/pages/5761.html#id_bc5b8dbb

佢果句係指「會減低敵方必殺率,但(己方)不能發動奧義及必殺」
我記得青銅係唔影響敵方嘅奧義
頂唔撚順條gay弓友

我個陣都整死左盧卡
頂唔撚順條gay弓友

我個陣都整死左盧卡

重甲唔整都會自然死
Celica線打Sonia個map = Valbar死
Alm果邊3-4章大把機會死

佢果句係指「會減低敵方必殺率,但(己方)不能發動奧義及必殺」
我記得青銅係唔影響敵方嘅奧義

又好似係喎,
打到17章boss有復仇,本來想試下
但諗起一死就要由16章打過
我諗起遲啲打龍馬老豆,引佢嗰吓好驚佢用流星
有暗夜兄九成拆得掂架啦
開返個暗夜個舊save,睇見打到大風吹果關,玩咗兩Round又放返低
呢關真係好撚柒煩
開返個暗夜個舊save,睇見打到大風吹果關,玩咗兩Round又放返低
呢關真係好撚柒煩

透魔關關都好柒煩
18章又用咗八十幾turn
呢關真係好撚柒煩

透魔關關都好柒煩

大風吹好撚反智 地型又窄 玩到想嘔
呢關真係好撚柒煩

透魔關關都好柒煩

大風吹好撚反智 地型又窄 玩到想嘔

個pattern我完全記唔到,有時吹到亂晒
覺醒真係好好玩
玩完另一個英雄王,玩if家覺醒好

個人認為if 嘅系統係完善過覺醒嘅,地圖都好啲

但故事方面就覺醒仲留返啲火紋味,
if就冇乜,仲要爛埋
覺醒真係好好玩

玩到邊
覺醒真係好好玩

玩到邊

岩岩知道條女原本係自己個女黎
不過睇唔明點解

if就冇乜,仲要爛埋

if個系統仲好d?
例如呢?

if就冇乜,仲要爛埋

if個系統仲好d?
例如呢?

例如個double系統,
duo attack 同duo guard都可以出,
仲要係機率咁出,屈機得嚟可控性細
我諗好多人都試過想磨血等低level 嘅人執雞,結果一吓duo attack 補咗刀嘅情況.....

if 改咗做攻陣防陣,
攻陣即係覺醒嘅duo attack,係鄰接就一定出
防陣即係double 啦,而duo guard係防陣時儲夠個計就一定發動一次

仲有敵人都會用攻防陣,覺醒係我方單方面屈機

仲有覺醒支援啲buff有少少過高,
加10速係咩玩法
Map方面覺醒前面都OK
最後幾章有少少千篇一律,
全部係平地成堆人沖埋嚟

當然, 會有人覺得咁樣先係難...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞