[3DS] Fire Emblem Echoes 另一位英雄王 討論區

980 回覆
6 Like 0 Dislike
辣殺驚又沉PO

[img]https://d3esbfg30x759i.cloudfront.net/ss/WVW69kXcgw0ELHu1LS[img]
開咗個新save,發覺一路打一路cap圖好辛苦
又集中唔到,打到一pat屎咁

原來咁辛苦

cap圖用Miiverse慢到仆街,用電話影唔靚又反光
如果呢方面有方法輕鬆啲就好 寫果下唔係咩問題
辣殺驚又沉PO

原來咁辛苦

呢個係覺醒?女主又將型喎

if嚟
辣殺驚又沉PO

[img]https://d3esbfg30x759i.cloudfront.net/ss/WVW69kXcgw0ELHu1LS[img]

原來咁辛苦

cap圖用Miiverse慢到仆街,用電話影唔靚又反光
如果呢方面有方法輕鬆啲就好 寫果下唔係咩問題

一係剩係揀幾關特別黎講?
https://docs.google.com/document/d/10THbXwpBgl_yLKkvlOi7A2DUTj1IEzuDTN66k2KXaFk/pub
試寫第8章,求屌,最好大大力屌

幾好睇
不過我想知點解要JAKOB轉騎士?
BTW ZERO命中好低

幾好睇

集集火紋開波都有個屈機老騎,if果個收得埋少少咁解
暗夜序盤要盡量增加可用戰力,平轉係其中一個方法
管家轉聖騎 = 力+4 守備/魔防+2 移動+2,代價係速-1

幾好睇

管家轉聖騎 = 力+4 守備/魔防+2 移動+2,代價係速-1

呢D養隊員既心得最有營養

幾好睇

呢D養隊員既心得最有營養

會唔會有下一篇
終於買左, 點解變左討論IF
終於買左, 點解變左討論IF

因為垃圾驚冇人玩
覺醒23章,明明男主俾自創角對死左,點解後來又無事
岩岩都另外玩返覺醒

想問下支援對話其實係咩黎?多啲故事劇情?

軍師喺果刻控制到自己嘅力量,唔係致命傷
老實講,覺醒後期嘅劇情唔好太認真睇
岩岩都另外玩返覺醒

想問下支援對話其實係咩黎?多啲故事劇情?

gameplay上支援越高,命中迴避Dual attack等等會有加成
升到S就代表結婚,unlock子世代

支援內容未必同劇情有關,但有助角色描寫,令冇乜參與主線嘅角色都可以好立體、實在、有內涵,而唔單止係路人甲乙丙
某啲集數會隱藏咗個sub-plot喺支援對話度,不過覺醒好似冇呢一套

點解呢

點解呢

老套 / 主角威能,hard sell羈絆
寫好咗暗夜第九章,不過玩得好差下
https://docs.google.com/document/d/1ncmdztL8VVfjbQAOBiCl8mJLJXOTL5Xxa3nWa9fXYGQ/pub

同埋少少no grind run前設同角色補充
https://docs.google.com/document/d/1InPCu005zGz-0s9v1W_ZuE1Vjfiq6NAYdmn7zxiZAaI/pub

我當時係no grind玩暗夜L 但終章完全無解 最後都係要谷主角出黎衝boss
就快爆覺醒,去到20章已經成隊橫掃無左初期個難度
睇怕要買if了
睇怕要買if了

Lunatic歡迎你
覺醒玩左幾關,有個騎士能力高到完全一人無雙

唔好俾佢吸咁多經
睇怕要買if了

Lunatic歡迎你

諗緊重玩echoes定awaken
不過聽日會買暗夜

唔好俾佢吸咁多經

仲未摸得熟系統,好多人食3-4下攻擊就死,ai又好識針對d低防人黎打,好多人都唔敢上前,個騎士升lv又特別慢
咁多角色好似得男主角正常少少
打完暗夜10,差一隻忍者就做到takumi以外全滅
只差一點點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞