[3DS] Fire Emblem Echoes 另一位英雄王 討論區

980 回覆
6 Like 0 Dislike
玩到CelicaI成船都法師個map
被迫推個修女出去tank其中一邊,乜鳩map黎

隻重甲出都冇出過去
我3ds新手黎
dlc點dl?
唔識睇日文連上eshop都唔撚識
留名
未玩過原版外傳
覺得今集玩落唔太難
+1速就有追擊,速度好似變得無咁重要
裝武器學戰技感覺好新奇,但又好似好屈
eg一開波把電刀
係迷宮斬草好似玩緊zelda咁,差啲想出迴斬
地型太屈,基本上好難死
敵人AI又好似唔太高,唔識屈番地型
有時敵人明明佢兩隻夾擊我一隻我就會死,但因為敵人少血

有時敵人明明佢兩隻夾擊我一隻我就會死,但因為敵人少血,會on99行番據點回血……

我之前淨係玩過系譜
玩落無相剋已經覺得好神奇
追擊設定又係麒麟怪
我都同意一開波把電刀好撚屈機
不過我懷疑我miss左一開波個龍盾
有無好似IF 咁炒賣?
聽日去買

前日買都正常價,而且應該炒唔起啦
if果陣個雙版本炒到過千,到而家都仲記得

我個時即出入手都炒唔起wo
好似五舊幾入手if雙版本
留名
過兩日買 希望有暗夜L既挑戰性
我3ds新手黎
dlc點dl?

應該喺係美拉齒輪到搞
未down唔肯定
留名
過兩日買 希望有暗夜L既挑戰性

其實覺醒L我都覺得幾難
但double系統太屈
後期變左指定角無雙輕鬆過
終於有post 新手留名
我3ds新手黎
dlc點dl?

應該喺係美拉齒輪到搞
未down唔肯定

美拉齒輪收唔收香港信用卡
買咗完全版,有ost,畫冊同幾代嘅movie collection
有d武器真係好撚屈,揸住就可以開無雙
NDS之後都無玩過
一開始將仔仔轉晒做傭兵, 女女轉做天馬
NDS之後都無玩過

我對上係系譜
NDS之後都無玩過

我對上係系譜

好似有得瘋狂轉職, 所以求其轉下先
NDS之後都無玩過

我對上係系譜

好似有得瘋狂轉職, 所以求其轉下先

真?
我仲諗住升高d先轉
普通版港版同日版有咩分別
除左港版多左畫冊

應該冇分別喎,我買日版都有送畫冊,最好買果陣問清楚

thanks
好玩既game真係好怕爆機
我3ds新手黎
dlc點dl?

應該喺係美拉齒輪到搞
未down唔肯定

好耐以前3ds eshop買過野, 可以直接用香港信用卡俾錢, 而家有無改就唔知
我睇到有D人建議某D角色可以farm到lv20先轉
好似雙主角/奶媽/法師/飛馬, 因為呢幾個角色只可以轉一次(?)

其餘角色可以即轉或者lv10左右就去馬.

其實有無D比較詳細既心得

https://rankedboost.com/fire-emblem-echoes/classes-promotion/
好似雙主角/奶媽/法師/飛馬, 因為呢幾個角色只可以轉一次(?)

https://rankedboost.com/fire-emblem-echoes/classes-promotion/

我未玩 但一般都升爆先轉
我3ds新手黎
dlc點dl?

應該喺係美拉齒輪到搞
未down唔肯定

好耐以前3ds eshop買過野, 可以直接用香港信用卡俾錢, 而家有無改就唔知

DLC 係大地圖個MENU --> 通信果度DOWN

我未玩 但一般都升爆先轉

一周目夠LV就轉咗 衝咗劇情先
之後玩再慢慢升
呢集好難升爆level,
同埋有無人知村民滿level係咪同之前一樣都係10?
呢集好難升爆level,
同埋有無人知村民滿level係咪同之前一樣都係10?

應該改左20LV
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞