[3DS] Fire Emblem Echoes 另一位英雄王 討論區

980 回覆
6 Like 0 Dislike
有冇可能連my castle刷援都唔用
應該會少好多子代

開就一定開唔晒,有啲角色喺lunatic唔值得用
自然玩嘅話,主角 / 暗夜兄弟主力,一定開到,用女主開game嘅會開埋男僕
斧男/奧丁/男騎一早加入,有足夠時間開
其餘果啲好難講,遲加入你未必會用,又或者好似Aqua咁,根本唔會pair up
講少少暗夜lunatic
lunatic同hard嘅難度差距係細過hard同normal (尾三關除外 )
敵人能力同hard一樣,只係編成/武器唔同,同埋要考慮多啲技能

玩完一次hard,對角色強弱有個譜,同埋識abuse守陣就自然打到lunatic
加埋主角/servant轉第二職,部分角色lvl10就promote,開頭果20章都唔會太難
到終盤果啲殺boss map,用歌姬+rescue速攻易打好多,磨得耐反而冇著數
玩得夠熟嘅,唔grind唔用online功能一樣可以打得順利

無限之杖 負之連鎖
有冇可能連my castle刷援都唔用
應該會少好多子代

開就一定開唔晒,有啲角色喺lunatic唔值得用
自然玩嘅話,主角 / 暗夜兄弟主力,一定開到,用女主開game嘅會開埋男僕
斧男/奧丁/男騎一早加入,有足夠時間開
其餘果啲好難講,遲加入你未必會用,又或者好似Aqua咁,根本唔會pair up

心郁郁想玩
但我仲有覺醒hard 開咗波
唔爭在問埋覺醒hard,
我發覺覺醒啲map搞到我好難平均升lv
成日成版衝埋嚟,唔用勁人幫手清就會死人(例如山崖上下都係龍騎士嗰版)
而家打到女王行刑嗰版,
女軍師一早轉咗職(一早轉想遺華炎俾Lucina),
點知大靠佢,打打吓升到 7lv

Great knight 4lv
大部份人9 lv
緹阿莫10lv 即轉咗,準備刷疾風迅雷...
成日成版衝埋嚟,唔用勁人幫手清就會死人(例如山崖上下都係龍騎士嗰版)
而家打到女王行刑嗰版,

大部份人9 lv

火紋不嬲都係開無雙易玩過平均level,冇必要太在意
唔好諗住可以練起成team人,揀3-5個做打手,其他全部做support就ok
覺醒呢個問題更加明顯,map design太單調,一味open map + 大量敵人
而家打到女王行刑嗰版,

大部份人9 lv

火紋不嬲都係開無雙易玩過平均level,冇必要太在意
唔好諗住可以練起成team人,揀3-5個做打手,其他全部做support就ok
覺醒呢個問題更加明顯,map design太單調,一味open map + 大量敵人

覺醒好難平均升 主升打手就得 反正最後都會係無雙
IF就改善左好多 可平均升lvl 成隊人一齊推
望住經驗值好銀眼
我有強迫症咁一定要平均升,
封印烈火經驗評價一定5星(攻略評價1星
同埋平均升都唔係期望全部ace,
係唔想咁易死搞到我reset

第一次玩封印時嘅痛苦陰影
289 買咗 急不及待想玩玩了

隻game跌得咁快?
會唔會出貨太多or有中文都無預期咁好賣?
屌上緊多瑪搭死左一件
打左好多場懶得re
再見了
地震果關個地形
係咪同覺醒舞娘個子世代果關一樣好熟面口
地震果關個地形

我都覺 唔知係邊道見過類似
屌上緊多瑪搭死左一件
打左好多場懶得re
再見了

地震果關個地形

我都覺 唔知係邊道見過類似

搵到 覺醒外傳6
屌上緊多瑪搭死左一件
打左好多場懶得re
再見了

唔開齒輪?
屌上緊多瑪搭死左一件
打左好多場懶得re
再見了

唔開齒輪?

開左一次都救唔到
諗住遲d去飲復活水算
第4章男主個邊去到火山口就封左路,點搞
第4章男主個邊去到火山口就封左路,點搞

無野了
因難經典爆機啦

最終話出20人 2個主角18個隊友 基本上就係兩軍探索部隊合流
隊伍好平均 5lv到10lv 主角就15lv 前線人員最低都有30血13防 打雜魚完全冇威脅 BOSS有地震 但都係冇威脅
BOSS目測150血內 全軍一齊推到佢面前 引佢出黎再用7條友打到見血 主角尾刀

究竟點樣可以阻止自己練Est呢類角色
明明打到上塔,又走返轉頭升埋佢先繼續打

我果隻得12攻 完全RJ

好廢咩?
感覺二姐最勁,大姐最廢
因難經典爆機啦

最終話出20人 2個主角18個隊友 基本上就係兩軍探索部隊合流
隊伍好平均 5lv到10lv 主角就15lv 前線人員最低都有30血13防 打雜魚完全冇威脅 BOSS有地震 但都係冇威脅
BOSS目測150血內 全軍一齊推到佢面前 引佢出黎再用7條友打到見血 主角尾刀

289 買咗 急不及待想玩玩了

隻game跌得咁快?
會唔會出貨太多or有中文都無預期咁好賣?

抵喎,介唔介意講下邊度

上星期六睇黃金係348 所以睇定d先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞