[3DS] Fire Emblem Echoes 另一位英雄王 討論區

980 回覆
6 Like 0 Dislike
覺醒真係好好玩

玩到邊

岩岩知道條女原本係自己個女黎
不過睇唔明點解

因為係未來過嚟,
現代個女啱啱先出世
打完一段發覺已經有巴打覆咗 我補充少少子世代系統算

子世代方面if都改善咗,覺醒果班生完仔女就變廢老,班仔女勁佢地成條街
if兩代人平衡返啲,能力上冇明顯差距,技能上就睇玩家配搭
覺醒真係好好玩

玩到邊

岩岩知道條女原本係自己個女黎
不過睇唔明點解

因為係未來過嚟,
現代個女啱啱先出世

咪即係杜拉格斯

子世代方面if都改善咗,覺醒果班生完仔女就變廢老,班仔女勁佢地成條街

我都係前排先爆咗覺醒hard
子代練起之後真係喺戰場打橫行都得
最有挑戰性嘅反而係練佢哋嘅過程......
我用村人配ノノ,兩個都係主力嚟
結果去收ンン個外傳一睇,
個女低成1xlv, 初期值已經有幾項高過老母

我if 好似無隻子代做主力🙈
之前睇貼吧有d 極限流子代可以配到好屈

我if 好似無隻子代做主力🙈
之前睇貼吧有d 極限流子代可以配到好屈

覺醒子代能力係會高啲 而且仲1lv加入
我記得if子代會配合番進度 平衡好多
新手lm
之前只係掂過下nds其中一集
想問下唔同版本之間故事連唔連貫,獨立玩1/2隻睇唔睇得明故事講乜
新手lm
之前只係掂過下nds其中一集
想問下唔同版本之間故事連唔連貫,獨立玩1/2隻睇唔睇得明故事講乜

有少少關係但只玩一隻影響唔大

Lvl10啫,唔係Lvl1咁誇,不過一樣升得超快
遺傳戰知識 = 1 kill 1 level,加埋平轉好快就綠晒色

if啲子世代只係差個人技能同冇專武
做唔到最勁果啲,但係穩穩陣陣,唔會比RNG做瓜
暗夜Camilla搵做老母果啲衰晒都有數

遺傳戰知識 = 1 kill 1 level,加埋平轉好快就綠晒色

RNG即係?

RNG即係?

random number generator
即係累到你1%食crit / 角色升lvl加得一幸運果舊野
想快d買埋if

原來係10lv 小弟記錯
想快d買埋if

琴日hea行左轉黃金 睇落唔見有if賣 淨係見到有2手 做緊200

RNG即係?

高難度下成日9x%miss/俾人1%爆擊 其實係咪心理作用 定係設定黎

RNG即係?

高難度下成日9x%miss/俾人1%爆擊 其實係咪心理作用 定係設定黎

呢兩樣係心理作用 只要你手持亂數表,就控制到戰鬥同lvl up結果
由封印開始,畫面顯示嘅命中率同真實命中率係唔一樣
呢樣算係有少少呃人,不過最終結果係比較有利玩家嘅
真實命中唔同唔係改返啦咩
真實命中唔同唔係改返啦咩

if有改到,50%以下就一樣,50%或以上都係唔一樣,不過差距冇舊作咁誇張
Echoes就未見有資料
第3章個女聖騎救唔到 5round內必死
果陣根本攻唔入多哲堡壘
果陣根本攻唔入多哲堡壘

有遠距離補血就好易搞
冇嘅可以試下warp個劍士+魔法劍 / 法師 + 盾上去補給地形
果陣根本攻唔入多哲堡壘

有遠距離補血就好易搞
冇嘅可以試下warp個劍士+魔法劍 / 法師 + 盾上去補給地形

飛左主角入去比6隻圍住 都係殺唔到啲弓
佢自己守得住 條女照死 已經用飛馬兜右上秒左個召喚師
算了放棄佢慢慢攻
果陣根本攻唔入多哲堡壘

有遠距離補血就好易搞

算了放棄佢慢慢攻

你係咪唔小心同亂入一齊打
果陣根本攻唔入多哲堡壘

有遠距離補血就好易搞

算了放棄佢慢慢攻

我係同亂入打呀 唔記得左
難怪咁鬼難!分返開先
不過隻多哲都好鬼大力
果陣根本攻唔入多哲堡壘

有遠距離補血就好易搞

算了放棄佢慢慢攻

我係同亂入打呀 唔記得左
難怪咁鬼難!分返開先
不過隻多哲都好鬼大力

我第一次都係 條路太窄 塞死左先搞咁耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞