[3DS] Fire Emblem Echoes 另一位英雄王 討論區

980 回覆
6 Like 0 Dislike
嘩屌覺醒複雜過echoes咁多
不過一開波Frederick咁屈機既

玩L/L+就會覺得好在佢夠屈機
唔係連序章都未必過到

唔係連序章都未必過到

我覺醒lunatic卡咗喺第三

暫時放棄咗開咗if透魔玩,目標係offline爆機

唔係連序章都未必過到

我玩緊中間個個難度
一開波已經要re
聽你地咁講我應該玩返正常難度適應下先
覺醒normal同hard都唔難玩,尤其終盤
最大分別係hard啲增援會即刻行動

同埋L/L+序章有個on99嘅鐵腿水上飄打法
可以將大部分exp放晒落軍師度,之後幾關難度會激減
https://www.twitch.tv/videos/40528011

千其唔好normal 好易無聊

開頭想習慣,習慣之後就會覺得無聊

早期d關俾Frederick食左唔少怪添
覺醒有無練功位?

早期d關俾Frederick食左唔少怪添
覺醒有無練功位?

打到咁上下就有遭遇戰打

火紋傳統,
一開始有個老騎士屈機
但成長率唔高
11章左右,其他人就會追上佢

細個玩系譜無呢d老餅帶隊

火紋傳統,
一開始有個老騎士屈機
但成長率唔高

你玩果隻咁啱個主角同個老餅合咗體 屈到仆街

火紋傳統,
一開始有個老騎士屈機
但成長率唔高

你玩果隻咁啱個主角同個老餅合咗體 屈到仆街

即係點
個陣完全ignore劇情

即係點

Sigurd齊合主角級成長率同埋老餅騎士嘅強勢初期能力
而且序章就拎住把銀劍瘋狂秒人,基本上係一人分飾兩角

即係點

Sigurd齊合主角級成長率同埋老餅騎士嘅強勢初期能力
而且序章就拎住把銀劍瘋狂秒人,基本上係一人分飾兩角

唔好意思借個位俾我問下覺醒d野
想問轉職係咪又係要升高d level先轉會好d?定係一夠lv10就轉?
想問轉職係咪又係要升高d level先轉會好d?定係一夠lv10就轉?

平轉10LV轉 升職滿LV升

咩叫平轉

咩叫平轉

下位轉另一個下位

咩叫平轉

下位轉另一個下位

ic
if有冇好似封印之劍咁限咗一章加幾多支援?
咁多巴打落坑 睇黎大家都是m 鐘意俾人虐
if有冇好似封印之劍咁限咗一章加幾多支援?

C: 一章
C>B: 一章/兩章都有,視乎兩個角色關係
B>A>S: 每段兩章

呢個只係概括計法,個系統行計分制,都幾撚複雜
要詳細嘅去Serene Forest慢慢睇
https://serenesforest.net/fire-emblem-fates/hoshidan-characters/supports/support-basics/
屌真係好難玩
屌真係好難玩

屌真係好難玩

一開波唔識double,d經驗分配錯哂
尋晚砍掉重練,之後好好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞