[3DS] Fire Emblem Echoes 另一位英雄王 討論區

980 回覆
6 Like 0 Dislike
寫好咗暗夜第九章,不過玩得好差下
https://docs.google.com/document/d/1ncmdztL8VVfjbQAOBiCl8mJLJXOTL5Xxa3nWa9fXYGQ/pub

同埋少少no grind run前設同角色補充
https://docs.google.com/document/d/1InPCu005zGz-0s9v1W_ZuE1Vjfiq6NAYdmn7zxiZAaI/pub

我當時係no grind玩暗夜L 但終章完全無解 最後都係要谷主角出黎衝boss

篇前設好正
打完暗夜10,差一隻忍者就做到takumi以外全滅
只差一點點

Takumi, you suck

Takumi, you suck

痴鬼線覺醒最後個關係全部關最易一關
第1turn就完左
爆左,好玩
痴鬼線覺醒最後個關係全部關最易一關
第1turn就完左

終章直衝boss係火紋傳統黎 好似係
爆左,好玩

爆左,好玩

不過咁
戰爭感最強我覺得一定係系譜
其他我玩過既echoes, awaken, 776
我都覺得無咁強烈
放假,寫好第10章,準備功夫比較多,戰果唔錯
https://docs.google.com/document/d/1SvDGByhYDD2G3vIcB99Q43T6UKcGrD24HKCXth2LqJY/pub

之後11-19章應該唔會慢慢cover,假期有限
可能揀兩三章寫下,亦可能寫少少no grind run下嘅支援+子世代
聽你地咁講,覺醒其實揀初級難度配Classic係好易?

(玩過封劍火劍only)

我估易到痴線,會悶
我揀中間難度,去到中期已經係合埋眼輾過

我估易到痴線,會悶
我揀中間難度,去到中期已經係合埋眼輾過

建議最低玩中級 唔會太難或太易
覺醒lunatic 玩左好多次都係過唔到.....

死喺序盤定係其他章數
想問覺醒 要升幾多隻英雄?
邊幾隻一定要升?
村人廢到hihi, 但上網睇又話好勁
邊幾隻一定要升?

村人升到10LV D數值已經好靚下
不過LUNATIC可能無乜機會用 等DB巴講解

覺醒上級我已經覺得超難
邊幾隻一定要升?

Hard或以下升邊隻分別唔大,自創角好快成型,一陣就幫你剷爆隻game
主力打手升五隻點都夠做,練太多反而仲難搞

開頭Chrom升咗冇壞,紅綠騎鍾意就升一隻
Sumia最好都升,同Frederick拍住幾好用
魔法師用邊個都差唔多,最好係暗法,可以瘋狂吸血

之後加入果啲就是但啦,睇見鍾意就升,冇咩邊隻會伏
村人平轉傭兵升勇者係勁嘅,但係嫌麻煩唔練都冇所謂
邊幾隻一定要升?

Hard或以下升邊隻分別唔大,自創角好快成型,一陣就幫你剷爆隻game

Sumia 係邊隻?
同埋我想問,點解有時2隻會一齊攻擊,有時就冇
邊幾隻一定要升?

Sumia 係邊隻?

最早入個隻飛馬,勁到仆街

Sumia 係邊隻?

Dual attack,發動到就會一齊攻擊,按%發動
邊幾隻一定要升?

Sumia 係邊隻?

最早入個隻飛馬,勁到仆街

行平地都仆街 唔知點騎上馬

覺醒上級我已經覺得超難

我第一次玩就玩上級,玩熟左都ok
Lunatic真係

死喺序盤定係其他章數

玩到第5、6關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞