[3DS] Fire Emblem Echoes 另一位英雄王 討論區

980 回覆
6 Like 0 Dislike
覺醒我見過$200下喎
if就真係仲貴
玩完echoes,想玩返舊個兩隻
邊度仲有得賣

覺醒同if應該大部分game舖都仲有賣

睇唔明日本真係無乜影響
日文盲

其實其他火紋冇echoes咁多嘢講
我echoes一開波係咁心諗打得未
覺醒我見過$200下喎
if就真係仲貴

邊度
覺醒我見過$200下喎
if就真係仲貴

邊度

大埔熱線
覺醒我見過$200下喎
if就真係仲貴

邊度

大埔熱線

想問霸者金幤有冇咩入手方法?通左關之後有冇得刷?

https://serenesforest.net/fire-emblem-echoes-shadows-valentia/miscellaneous/random-items/
揀Dungeon個Tab,可以喺少數迷宮斬草爆箱拎到
不過機率好低,拾荒賣野 -> 儲500銀幣兌1金幣會實際啲

https://serenesforest.net/fire-emblem-echoes-shadows-valentia/miscellaneous/random-items/

唔該哂 想問500銀去邊可以換金?

唔該哂 想問500銀去邊可以換金?

鍛造屋
新手入坑,有冇中文攻略網,等我打果時,唔好miss左d野

都係大陸個啲架啦

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=00553&snA=3993&tnum=1
呢度應該齊晒,主要係Alm果邊唔好亂殺人,跟次序打就OK

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=00553&snA=3993&tnum=1

Thx
岩岩打到第3關,個賊話捉左個人,但打完都冇果個人出現既,我有冇miss左

Thx
岩岩打到第3關,個賊話捉左個人,但打完都冇果個人出現既,我有冇miss左

打完班賊,喺女神像度同修女對話佢就會加入
係咪外國過幾日就出,唔知佢地果邊反應係點
對話支援有咩用?成日見到對完話就變左有個C, 有時就B
但睇返D能力值又好似冇咩變

企埋兩格內combat 會有crit 命中 閃避etc 補正
係咪外國過幾日就出,唔知佢地果邊反應係點

睇開reddit,有啲玩完偷跑嘅,對劇情同角色描寫評價都幾正面
今次畫風同音樂由2月公佈開始就J到一地都係
不過gameplay多數都係踩,過分忠於原作,策略部分可以話全系列包尾

企埋兩格內combat 會有crit 命中 閃避etc 補正

THX巴打, 咁 A,B,C有冇咩分別架?

迪恩 同 索尼婭 選既話, 既咪一定擇索尼婭?

THX巴打, 咁 A,B,C有冇咩分別架?

迪恩 同 索尼婭 選既話, 既咪一定擇索尼婭?

A > B > C
睇你性取向要邊個
已經靜曬 一個post都推唔爆
隻game唔襟玩
已經靜曬 一個post都推唔爆
隻game唔襟玩

冇計,系統上比起覺醒同if簡單,前兩作有轉職有結婚,DLC內容豐富
今集可以customise嘅淨係得幾個村人,post game又短,重玩都變化唔大
唔好話普通玩家,就算玩LTC / optimised run果啲都好快玩盡隻驚
打到多瑪神殿,果隻朱達係咪打唔到架?打極都扣唔到血....
之後冇理佢,直上打多瑪,但隻多瑪打到就死果時,打乜都話. Xxx攻擊被阻,又係乜都打唔到....

我想問我應該點打
之後冇理佢,直上打多瑪,但隻多瑪打到就死果時,打乜都話. Xxx攻擊被阻,又係乜都打唔到....

我想問我應該點打

朱達打法係每逢第4次攻擊先扣到血
最好搵啲飛馬/魔劍打佢三次,然後用Alm / Celica搏爆擊打死佢

多瑪要扣血扣到50血以下,之後只有Alm + Falchion先殺得死佢
修女吸血魔法好似都得,不過打得中都R痕咁

我想問我應該點打

朱達打法係每逢第4次攻擊先扣到血
最好搵啲飛馬/魔劍打佢三次,然後用Alm / Celica搏爆擊打死佢

多瑪要扣血扣到50血以下,之後只有Alm + Falchion先殺得死佢
修女吸血魔法好似都得,不過打得中都R痕咁

如果我alm冇裝到 Falchion 呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞