[3DS] Fire Emblem Echoes 另一位英雄王 討論區

980 回覆
6 Like 0 Dislike
男主班朋友無個打得, 連盧卡都唔多掂

整體黎講應該係弱過女主o個邊, 不過用落都還可以
格萊高攻高速低防, 對比賽巴高攻高速高防
羅賓我一開始唔夠速, 唔係成日追到, 而家通常追到但都係比雷歐弱
克里夫我覺得勁過晒女主2個初期法師
艾菲不要再說了, 我轉左做飛馬 , 只能夠講坦一擊執下雞呢d工作都叫做到既
盧卡剛轉重甲時無論攻防都低過女主個重甲唔少, 攞盾打左幾場之後好似又升返d防, 可以用返槍好少少, 不過都係弱過對面
爆左呢隻真係想搵返覺醒個D黎玩

爆左game?
點解咁講

爆左game?
點解咁講

未爆,但無玩過前幾集,見個個話好玩想試

盧卡先係最垃圾個個
帶出去反而累街坊, 要湊佢

感覺上女主角成隊平均都勁過男主

爆左game?
點解咁講

呢個系統係超任年代重製 而覺醒 if 本身用左好多新野落去 職業都多好多
想問下點轉中文
想問下點轉中文

搵到啦

爆左game?
點解咁講

呢個系統係超任年代重製 而覺醒 if 本身用左好多新野落去 職業都多好多

係任天堂
我諗真係無人玩過咁滯.

盧卡先係最垃圾個個
帶出去反而累街坊, 要湊佢

男主果邊隻女天馬都幾廢下
依集難度比起if暗夜點?

暗夜玩hard打到2幾關放棄唔想玩

我覺得呢隻易過暗夜好多
暗夜我係後悔玩左hard, 呢隻我係後悔無玩hard.
主要都係個時間回溯,
某程度仲惡過機戰save/load大法, 雖然有次數限制

我就係想問依樣 咁我依隻玩hard了
暗夜後面真係玩唔到落去 想重玩又無動力 最後放埋一邊無爆機

我暗夜好似都係2x話放棄.
玩兩個鐘之後大意死一隻又要重玩個feel真係gg,
雖然以前玩fe都係咁, 但宜家無咁多時間煲機 .

宜家normal玩到第4章仲係好易玩, 唔知hard會難幾多, 要等其他巴打包膠

same if真係玩到頹
死左又重玩到冇癮
又要搞埋子代
所以都係冇爆機

爆左game?
點解咁講

好似遲下有dlc出新職
依集有冇得大地圖刷經刷錢 刷到夠打為止?
依集有冇得大地圖刷經刷錢 刷到夠打為止?

今晚番去轉晒啲人 開始打第4章
唔同職既成長率會唔會唔同?
好似僱兵劍士個d轉唔轉職好似無分別咁
一開始鳩玩
3個男都做傭兵
克里夫反而幾勁, 但羅賓好廢, 打人R痕咁

轉左變返LV1

多數職業有5-10%嘅成長率補正,有加有減
即係平均升10至20次lvl先有一點嘅分別,所以當冇唔同都OK
五章最終關求教
睇埋舊版攻略都過唔到

終於過左
好多兵種都未升到最高級
第六章
其實係咪冇內部lv呢樣嘢
感覺上級7lv攞經驗值多過下級十幾lv
其實係咪冇內部lv呢樣嘢
感覺上級7lv攞經驗值多過下級十幾lv

我都發現係咁
我第4章開始前一次過轉晒 e家打左一半 兩面既人升得勁快變到好勁 因難都切菜咁切
咁傭兵可以無限loop即係早轉早着啦?
女主隊人勁到on9
沼澤o個版斬瓜切菜咁壓過去
雖則Celica果邊實力平均啲,冇咗warp + Alm連擊呢啲cheat級攻擊,打boss都係辛苦啲
雖則Celica果邊實力平均啲,冇咗warp + Alm連擊呢啲cheat級攻擊,打boss都係辛苦啲

o個邊d boss多數係法師, 雷歐多數秒殺, 佢crit rate好高
阿特拉斯我轉做傭兵, 裝勇者之劍 2x攻 x2, 40 crit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞