[3DS] Fire Emblem Echoes 另一位英雄王 討論區

980 回覆
6 Like 0 Dislike
好想要個龍盾
要升爆隻角色同第一關個boss屌

唔使喎
好想要個龍盾

打走右邊啲兵再撒退,再入去個騎士會去咗右邊守
有啲想買 但if黑夜都未爆
請問係咪照舊日版就日文無語言揀?
隻game 係咪死左既角色唔會復活, 我唔小心推得個村民朋友太前被人劈死左

龍之祠堂有個復活泉
死左人可以去試下
d名聲有乜用?
屌還返個盾,得個蘋果

還盾好似唔多著數

個爛鬼黃金蘋果有乜用

其實個盾又唔係真係好有用,又重又唔係加好多防
玩no grind的話,食咗個蘋果送100經驗好過

都係既 不過有個魔防既盾都幾有用 岩哂重盾用 好低魔防
留返蘋果比主角轉職前用先
盧卡同克雷貝你兩個含撚啦
累我re左十次
d名聲有乜用?
屌還返個盾,得個蘋果

還盾好似唔多著數

個爛鬼黃金蘋果有乜用

其實個盾又唔係真係好有用,又重又唔係加好多防
玩no grind的話,食咗個蘋果送100經驗好過

都係既 不過有個魔防既盾都幾有用 岩哂重盾用 好低魔防
留返蘋果比主角轉職前用先

有兩個盾可以分別換蘋果

日都有中文揀
好想要個龍盾

後面有條友識得整龍盾
4塊龍鱗

日版有齊日文正體殘體

累我re左十次

解放軍班蛋散冇個靠得住
係得女聖騎叫做好少少

日版有齊日文正體殘體

累我re左十次

解放軍班蛋散冇個靠得住
係得女聖騎叫做好少少

個女聖騎勁撚到癲
好多道具都唔知有咩用又唔敢賣
又無攻略
又無攻略

https://serenesforest.net/fire-emblem-echoes-shadows-valentia/miscellaneous/sub-quests/
暫時搵到得呢版可以參考,睇下有冇quest要用到果個道具
冇咪考慮下賣咗佢
有關用女主係毒沼澤攻城,d飛龍不停出好難攻

前期少高級兵只可以慢慢推
一次送一兩隻兵去門口無毒的地板
如果有耐性可以練到轉職先
有d組合可以參考:
兩個聖女-》一個傳送弓兵入城,殺死召喚兵種的敵人,另一個聖女用救援捉番隻弓兵出城唔好俾人圍死
另外聖女有技能唔受地形影響,同時身邊人回復5hp,可以同法師/弓兵一步步前進
對面會優先打幻影兵,所以都可以叫d兵出黎做肉盾然後遠程兵削佢地血
又無攻略

https://serenesforest.net/fire-emblem-echoes-shadows-valentia/miscellaneous/sub-quests/
暫時搵到得呢版可以參考,睇下有冇quest要用到果個道具
冇咪考慮下賣咗佢

唔賣唔夠位放野
後面d關要打幾層迷宮要儲定食物

有d組合可以參考:
兩個聖女-》一個傳送弓兵入城,殺死召喚兵種的敵人,另一個聖女用救援捉番隻弓兵出城唔好俾人圍死
另外聖女有技能唔受地形影響,同時身邊人回復5hp,可以同法師/弓兵一步步前進
對面會優先打幻影兵,所以都可以叫d兵出黎做肉盾然後遠程兵削佢地血

原來可以咁
我宜家好似跌左入泥漿咁上又唔係退又已經打左7,8波飛龍

有d組合可以參考:

原來可以咁

因為我都卡左好耐關

有d組合可以參考:

原來可以咁

因為我都卡左好耐關

撤退先

有d組合可以參考:

原來可以咁

因為我都卡左好耐關

撤退先

終於過到
魯伊巴巴館煩到嘔
魯伊巴巴館煩到嘔

呢關令我後悔冇將女村人轉做修女
warp + rescue一定輕鬆好多
魯伊巴巴館煩到嘔

我呢關前先轉
幾多lv有rescue?
魯伊巴巴館煩到嘔

我呢關前先轉
幾多lv有rescue?

下級職修女lvl10就學到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞