[3DS] Fire Emblem Echoes 另一位英雄王 討論區

980 回覆
6 Like 0 Dislike
點解if既中級都咁難玩

你暗夜?
新手打覺醒第5章打到嘔血
點解if既中級都咁難玩

你暗夜?

係,去到8章已經好難,又要救村又成堆敵人
點解if既中級都咁難玩

你暗夜?

If唔難 可能我玩過覺醒
點解if既中級都咁難玩

你暗夜?

我覺醒淨係爆左中級
點解if既中級都咁難玩

你暗夜?

我覺醒淨係爆左中級

我鍾意玩耐啲,一野就玩hard
女朋友沉迷左if(黑夜)
佢愛上左果隻狐狸
佢愛上左果隻狐狸

狐狸唔係白夜?
定係你講人狼?
佢愛上左果隻狐狸

狐狸唔係白夜?
定係你講人狼?

原來係人狼 總之係黑夜聽歌劇個關加入, 有條尾個角色
見咁熱鬧 上youtube睇番啲人打暗夜lunatic finale 見到佢地俾女僕瘋狂debuff 自爆怪無限增援 地圖炮一波又一波 隊友一個接一個倒下 睇到好爽
玩緊覺醒先發現多左Pair Up依個command

其實Support黎講,Pair Up好用d定係企係Adjacent咁?因為以前剩係知企係旁邊support人

其實Support黎講,Pair Up好用d定係企係Adjacent咁?因為以前剩係知企係旁邊support人

睇你想加點定係可以打兩次
多數啲廢角我就拎黎pair, 兩隻都高攻我就放旁邊

Pair up咗一樣有機會打兩次
我玩果陣最top果三幾個角色都會配個長期固定後衛
剩低杖/舞女果啲輔助角就唔Pair up

固定後衛即係鐵甲兵果啲?

唔一定,睇下前衛做打手果個有咩能力要補強
例如Sumia速度夠,但係力/守備偏弱,咁配Frederick就fit晒
聖騎算係百搭後衛,因為力技速守全部+2
升到A支援就變全部+4,冇撚得輸

pair 左最多係你攻一次 (有輔助, 打兩下)
唔pair 可以攻兩次, 如果兩次都輔助就合共打4下

唔一定,睇下前衛做打手果個有咩能力要補強
例如Sumia速度夠,但係力/守備偏弱,咁配Frederick就fit晒
聖騎算係百搭後衛,因為力技速守全部+2
升到A支援就變全部+4,冇撚得輸

人人都唔同玩法

pair up點會攻唔到兩次? 你追擊到嘅就有兩次判定
我係咪miss咗啲乜?

pair up點會攻唔到兩次? 你追擊到嘅就有兩次判定
我係咪miss咗啲乜?

我指你行動得一次
已經冇人玩?
好唔慣火紋要探索迷官
已經冇人玩?
好唔慣火紋要探索迷官

岩岩過左第5章, 唔想行迷宮
入迷宮又用得10個人
個POST仲有人
隻ECHOES爆咗第5章就收返埋
繼續開返IF玩
個POST仲有人
繼續開返IF玩

x2
仲未爆機,睇見女主想跟敵人走覺得有d on9
個POST仲有人
繼續開返IF玩

x2

原來if都已經兩年前
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞