Samsung Galaxy 集中討論區 (83) 長開VPN 白卡勿入

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
由 Xperia 1 轉 S20 Ultra
Xperia 1 2019.06.06 買
S20 Ultra 2020.03.20 買
咁咪 9 個半月

依個價計埋500回贈係咪全城最平
S20+同S20U只係相差1000
係咪入U好d
但一開始Ultra個相機fouce問題改善左未?
一年換一部咪算
s865換返s865我覺得冇太大意思
睇佢嘅相機有咩改進
電少 500mAh
好抵 不過特選客戶先有
洗唔洗簽貴plan先
我見dbs 係衛訊買夠7001蚊先有400回贈
上網搵唔到Samsung都有
唔洗
咁真係好抵
我今日$6600入咗部s20+
今日去咗睇佢真係寫住減400

但唔知普通s20有冇得減
點先買到
真係頂唔順samsung個自拍相機 閂咗美顏都有美顏

https://www.google.com/amp/s/3c.ltn.com.tw/amp/news/41065

Android 將禁止品牌預設「美顏相機」

許多手機品牌都會在內建的相機 App 加入「美顏、美膚」等功能,讓使用者自拍時能又更好的效果,但未來 Google 恐怕會出手制止,禁止 Android 手機預設相機直接啟動「美顏」功能。
根據 XDA 開發者論壇總編 Mishaal Rahman 發現,Google 於 Android 11 版本的 Camera API 中有一項建議更動,要求未來禁止使用 Android 系統的手機品牌,在「預設」拍照模式下,對於臉部結構、膚色、皮膚光滑程度進行編輯。

這項策略將影響許多手機品牌的相機演算法,例如華為、vivo、Oppo 都有在的相機 App 中,添加美顏效果,讓使用者無需額外修圖,就能達到理想中的樣子,但未來 Google 可能禁止這樣的行為。
品牌們仍舊能於相機 App 內提供美顏模式,Google 也不會阻止用戶下載修圖軟體,只是最基本的相機「預設」模式,將不再提供進階的人臉修飾。外媒《Slash Gear》分析,此舉可能是擔心社群媒體上過於美白、曲線修正的照片,影響人們的飲食方式,另外還有避免越來越嚴重的 AI「假臉」。
外媒《PetaPixel》也指出,本次 API 或也將影響 Instagram、Snapchat 等等,大量提供臉部濾鏡、拍照功能的 App 服務。
做得好!

Samsung個自拍真係拍到不似人形
好在可以裝gcam
最抵係百老匯

S20
流動支付-400
HSBC Red卡再減 6+2+1%

送sandisk 256/ lexar 128GB sd card (要睇間舖仲有冇256淨)
sido 10000mah
500 octopus
buds
一對垃圾 Adidas socks
百老匯點先用到流動支付減400
Google pay已經係
咩卡都有?尋日去過個職員都無話有
有無details 睇睇?
流動支付應該唔關卡事

只係今期hsbc同百老匯做promotion

而我買個時個sales好好 幫我登記埋samsung所有禮品 唔洗自己睇教學登記
即係巴打你親身試過上面咁係可行?可以即減400再有hsbc回贈?
因為我計過用HSBC VS卡可以有11.6%回贈
如果百老滙減400蚊會抵過11.6%
我就係用緊S20覆你
我聽日去睇睇先 巴打你幾時入?
so sad
個幾星期前在百記買ultra
只送128 gb sandisk

不過比我都沒用, 已用緊3叔 512gb卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞