Samsung Galaxy 集中討論區 (83) 長開VPN 白卡勿入

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
係,我係為左支筆所以先等
但而家n20u 好似冇賣點
N20 硬件又太廢
睇番其他巴打留言,exynos應該係出硬事,唔洗諗
原來細note 用exynos 咩 咁就真係唔洗諗了
又9UP
用緊n10+ 暫時睇唔到n20u有咩吸引力
但係講真 今年唔換新機
下年部n10+就完全唔值錢
但係n20u目前嘅流出真係令我覺得好廢
凸出嚟都算 起碼我會用case 個厚度都會追平
但係如果價錢都係7千幾 就真係換唔落手

我對上部n8用咗兩年 但我重度用家 結果個mon有烙印 回收價又平多幾嚿 真係慘過乞
都可以噉講換咗2次電都算唔錯
中階機係咪a71性價比最高?睇其他牌子中階機全部都唔夠呢部勁
其實呢幾年Note都係唔吸引
出S好過

Note20係衰在 半年後係個2k120hz mon上
都係冇得全開 其他根本係正常發揮
我8上10就有驚喜
不過依家真係可能等s21
始終都7千幾 換唔落手
8上10 唔關note事
你s8上s10 都會有驚喜

要換一係s20 一係s21
都係 始終差成2代 點都有分別
依家真係要諗諗點換
我覺得note 唔note 真係睇支筆 同方型機
除左n10 個屏佔有啲驚喜外
但係真心唔想再曲mon 我10+張原廠用到依家都唔敢搣
其實曲Mon 除左貼貼有問題同寫野唔方便之外,仲有冇其實壞處?(真心一問)
一手揸機嘅時候 都好易誤觸
我單手揸10+ 有時都成日㩒錯嘢
不過個edge係幾好用
部n8壞屏, 拎去整都唔值, 用住部陳年後備機頂住先
用開note系, 本來想等note20
但暫時睇落唔吸引

可能出s20+, 又或者用住a71頂住一年先
有a71就等s21啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞