Samsung Galaxy 集中討論區 (83) 長開VPN 白卡勿入

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
S21
講咗叫s21
點解
n20出平mon 唔洗諗 即買
而家冇, 就係諗可能出部a71頂到s21 or n21
a71本身有d功能我自己鍾意, 例如3.5mm + fm radio
因我習慣做野聽收音機, 一日聽足9個鐘
但相機真係唔太掂
n20呢啲閹割版真係買唔落手
a71好似都要3千幾??
請用good lock防誤觸
細舖29xx
我家人有個中移plan, 好似每年有quota可以優惠價買機, 就3198
s21好啲 都唔知點解要10咁上
Galaxy S21內部代號為“ Galaxy U”。
S21將考慮降低配置來節約成本,從而降低售價。
也就是說S21最低配將采用FHD+60Hz。
想買最好的S21,請考慮S21 Ultra
行貨嚟講,係
冇2K+120Hz嘅S系列仲算唔算係S系列
s10+有冇辦法將status bar所有notification 即係whatsapp tg果d icon向晒右排
屌個d係屌三星新機冇驚喜 閹割2k
體驗係無問題

綜合體驗我覺得真係冇其他機比佢好
one ui 又順手又齊全 ui又好睇
配合240hz觸控 反應又靈敏又順滑
如果note 20 係平mon + 120hz 可能買
有埋256gb 2k 120hz就一定衝
其實夠穩定已經好好
我諗我都理解佢嘅策略嘅,始終佢啲旗艦仆直 索性就厚顏無恥到一個點,跟apple咁勁u配廢mon
想問下 s10個proximity sensor 係點樣先感應到?次次聽tg啲voice message 都感應唔到
s10係有時虧虧地
note 9有one ui 2.1更新
s9+都有 one UI 2.1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞