Samsung Galaxy 集中討論區 (83) 長開VPN 白卡勿入

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
覺得4千電無25W以上差電等死人
Galaxy Tab S7+ 將會配備解像度 2,800 x 1,752 的 12.4 吋 AMOLED 屏幕,並內置指紋辨識功能;搭配日前發表的 Qualcomm Snapdragon 865+ 處理器,內置 6GB 或 8GB RAM 和 128GB 或 256GB 儲存,而且支援 microSD 擴充。消息指 Galaxy Tab S7+ 會支援 5G 連線,但只會支持 Sub-6GHz,而不支援 mmWave。
SamMobile 的報導又提到,Galaxy Tab S7+ 將會內置 10,090mAh 電池,可惜不支援 25W 或 45W 快速充電,而是支援 15W 充電。其他規格配置方面,Galaxy Tab S7+ 擁有前 8MP、後 13MP + 5MP 的相機組合,預載 Android 10 系統和 One UI 2.5 用戶界面,而且支援 S Pen 手寫筆。
Ram 少左d
咁大粒電先support 15W叉足4-5粒鐘
覺得4千電以上無25W以上差電等死人
又係呢啲神奇操作 少ram慢叉
清舊貨係咁上下
會唔會太大部好難揸得穩

我自用,都係貪影相靚,
諗緊 A71 定 S20 好
S20 差滿電 100% 用1 2分鐘 即跌2%電係咪無解
成日都覺得一用玩一陣跌電跌得好快
待機就冇問題就HOLD到 部機岩岩出左1個月JA
想問下而家想買部機比老母做孝子 4000樓下 應該買 a71 note10 lite 定去細鋪搵部note 9 好?
samsung冇電量快樂表
同埋頭10%係特別快跌

詳見
https://youtu.be/KRrsIp1kNtc

要睇續航就睇整體
都覺得續航唔正常就搵三星Check
S20/+ 係你買到最優秀既機
a71
其實而家係咪好難買到行貨既note9 我上網見3700左右買到部先唸 唔係就直接買部a71算
咁係咪即麻tab s7 買唔過?無乜留意開手機tablet spec , 純粹估佢就快出想等埋
有冇巴打等S20 FE
iphone11轉s20點睇
我上一部android係G pro2
之後跳咗入iphone 但iphone用得好舒服 尤其faceid(唔計肺炎)
但你講嘅都係幾吸引
定係我s21先 呢家11都未夠一年
唔好意思好耐冇追post
想問吓平板電腦有咩推介?
買俾老竇 預算2000左右
估唔到S2仲可以刷Rom上Android 10
係唔係用5G?
有冇set深度休眠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞