Samsung Galaxy 集中討論區 (83) 長開VPN 白卡勿入

1001 回覆
10 Like 2 Dislike

s20+有更新
終於有
提升變焦同指紋
唔知邊個冇睇清楚
個人八達通及八達通自動增值服務用戶可享用八達通報失服務

普通smart octopus報失係冇用架
若遺失了以下八達通,失主則需支付港幤20元報失手續費:

個人銷售版八達通

Apple Pay內的個人八達通 / 個人Smart Octopus in Samsung Pay

有無巴打入左部A90 5g玩下,見佢三韆頭就有S855 CPU好似幾抵玩
想問下A71 玩唔玩得過?
但係samsung係咪無得玩magisk,我睇過啲人話入面有efus trips,flash左magisk之後就算flash返原廠都用唔到knox啲apps
想裝energized嗰個ad block
想問,相近價位
S10,note10 lite對比如何
我係每日玩手機game一至兩個幾鐘,預期至少操3年
係咪應該睇cpu
個人銷售版八達通

Apple Pay內的個人八達通 / 個人Smart Octopus in Samsung Pay

全部都講緊個人
呢兩部咩價位
行貨近四千
一部廢u 一部廢電
結論都成4千
加千幾細鋪上S20

A71
邊部廢u?我始終最重視打機果part
A71平返4份一,但個機能對比上兩部真係無明顯稍弱?
Note 20 Ultra 都就嚟出啦
S20 Ultra 都有
未試過Security patch update追得咁近,1 Jul 2020
note 10 lite 粒U
主要問題係
功耗高 發熱大 峰值性能撐唔得耐

A71打機表現稍稍好過835
好,唔該先
台灣人測試 基於G9860ZHU2ATFD
爆ping問題已徹底解決

https://www.ptt.cc/bbs/MobileComm/M.1593763260.A.F1D.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞