Samsung Galaxy 集中討論區 (83) 長開VPN 白卡勿入

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
冇呀 5G 冇乜用 都係4G同wifi
較晒深度呀 裝晒post d app
不過一用感覺就倒電好快
轉唔過,我自問比較無乜brand loyalty,2020年嘅機基本上都係白老鼠,外掛5g同120hz都係食電令續航完全無升級感,5g coverage又少,螢幕又左閹右割,而且無memc其實唔多野support 120hz(除左系統界面),呢個pixel binning甚至係退步黎(夜拍不如上代)。 揸住部iphone11等2021年嘅機再轉好過。
不如講吓你點解會想轉?
其實年代差距<2年如果唔係為咗追新機我都唔覺得抵換
e.g. S10->S20 , S9->S20
畫面 影相靚好多 其他睇習慣
咩都試
想問s20 有冇邊隻防窺貼推介,驚影響個指紋
揸多一年,出年應該老閪都上到2k 120hz 10bit+ltpo,同埋個垃圾9合1應該都有進步
an10 今年先出, 同埋得幾百MB 唔會係升級AN 版本.
想問下SAMSUNG ROM 可以SLEEP 啲APP
仲有冇需要用GREENIFY 去HIBERNATE 啲APP?
請問s20 plus 個500蚊8達通係咪要開全新samsung account 同埋加入全新8達通先回贈到?
轉入本身個張samsung smart octopus 無個500回贈?謝。
btw samsung smart octopus 有冇得用銀聯提款咭增值
因為iPhone得
Z Fold 2 抽起唔發布,焗買 Note 20 Ultra
同問
https://www.etopiaglobal.com/zh-hk/Samsung-M315F-DSN-Galaxy-M31-128GB-6GB-RAM--Black-Original-Simfree-HK?search=m31%20

唔介意買水貨既可以試下睇下呢部m31 上面條link係一間黃店黎
應該有既功能都齊 電又夠大有6000
唉,做遲1個禮拜孝子我就唔洗出2部a51了,仲平啲添
不過水機D長輩未必接受到 我自己買左呢部m31自用 買左部行a71 比阿媽 佢唔肯要水機 唔係出部s10 lite 比佢勁好多
頭先教佢set 指紋 set個指紋都用左半粒鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞