Samsung Galaxy 集中討論區 (83) 長開VPN 白卡勿入

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
10個兩部都冇熄動畫
我發現S20 有陣時解鎖冇啦啦冇動畫
即使我已經開左動畫
新買返嚟唔打機就點都夠用嘅
但你要預咗年幾之後開始lag到煩咁
像素其實對成像影響唔大,對中低階手機嚟講比起鏡頭(橫掂都係廢嘅)運算緊要啲
所以先話買S675打上嘅再裝gcam好啲
s20個gcam好垃圾 明明用pixel個陣個清
一擺係s20放大會化開
因為冇"s20個gcam"哩樣嘢存在
得"pixel個gcam"改落S20
gcam係用嚟救中低階連OIS都冇嘅Snapdragon機
高階samsung機裝gcam其實淨係得自拍冇原生咁味精哩個用途
S10用Gcam多數清過原裝cam
影相嚟講同pixel真係差條街
pixel多粒chip專門影相,冇得比
竟然?
可唔可以share個config出嚟
揾親都差過原生,特別係pixel最出名嘅夜拍,唔裝好過裝
你都係S10?gcam我用開Urnyx's 7.2.010 v2.3
你都係S10我先搞xml
夜拍gcam同原生係兩種style
gcam係行自然路線 noise多啲
Samsung hdr效果仲勁過gcam 但係銳利化同denoise都好重手
想問下如果用find my phone揀咗lock搞到lock左samsung pay
但其實部機冇lost想unlock返有冇方法?
還返部機俾人啦
部機係我, 但個mon壞壞地, 所以我用find my mobile做咗backup,
但之後想搞smart octopus退款, 我又睇錯左以為要先响find my mobile度lock左先, 再填表

但填表先見到要對名同電話, 好似要响samsung pay度填咗退款信息先, 但我已經lock鬼左, 咁點搞...
帶埋單去三星客服咪unlock到 比翻部機人啦
唔係unlock部機, 係unlock samsung pay等我可以填返refund資料,
拎單去可以unlock samsung pay?
如果部機係人地我會花時間專搞samsung pay咩
係smart octopus on9, 轉移又要响舊機搞完先得, refund又原來要填咗野先得
壞機就
5g都未出真無限 ,wait
壞機咪報失囉

https://www.octopuscards.com/onlineform/report-lost/tc/step1.jsp
似係你自己on9多啲 又唔上網睇點搞就上黎屌
要裝埋Galaxy Labs
想問一啲資訊安全嘅野,有無人知點樣整個假嘅secure folder用黎呃人,同埋點樣令secure folder同三星帳號斷開/ 取消忘記密碼呢個功能
成件事好戇鳩,㩒入去忘記密碼跟住就連翻去三星帳號,三星帳號又連我google帳號,一入到就可以順藤摸瓜,唔怪得cellebrite話只要有部機就破解到啦或者有無計可以trigger到佢重設密碼即刻reset個資料夾
部S20U 512gb係咪咁好賣
百記sales話賣晒唔會再返貨
有人買咩
出街見到多數用s20同20+
支國有班賣機既 好興泥香港買機賺差價
但好賣應該會返貨
唔好賣先唔會翻貨呀話 全世界第一水中伏之後都叫唔好買s20u
有無人用tab s6
推唔推薦入手?
6nm exynos+amd 大電可能仲堅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞