Samsung Galaxy 集中討論區 (83) 長開VPN 白卡勿入

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
想問吓battery tracker 點用法? 裝咗都唔見有app 用
lm
wtf
頭post講哂有咩貼好用 都自己亂買貼
又哂時間又哂錢
我接受唔到呢張 太蒙
想買部$2000內既電話比呀媽
主要係煲劇,睇新聞,玩facebook
影相靚,大電量
最新個部a21s好似滿足曬上面d要求
想問下你地點睇依部機
同埋佢粒cpu octa好唔好
即係等於邊粒snapdragon
Thanks
我住新界 好少經九龍
如果想要防偷窺貼係咪唔駛諗
對呀媽好少少 A71啦
我揀孝子機一定唔會揀最低階個部
仲要粒U/Ram呢刻夠用
下年未必夠
影相要靚起碼都要S10e,2000蚊以內唔使諗影相
octa唔係CPU型號而係指八核
a21s CPU係 Exynos 850,基本上可以話係廢嘅
效能應該S630(Sony Xperia 10)左右掛

一定要行貨嘅話建議你買A70(S675)或者A80(S730)或者A71(S730)
再裝Gcam好啲
三星一向唔太為續航力閹割功能
你睇S9 S10 就知

3000電都推2k mon

似係粒exynos 帶唔郁
傳聞姐,但睇落幾合理

但之前講話S20用一條MIPI通道唔夠帶寬呢個講法
有新發現
佢老尾唔好玩野呀,我想換機呀
之前有developer睇過知道係一樣
佢懷疑係同時開會造成色差問題
Samsung先唔開放
所以oneplus 8 pro同oppo find x2 pro defa都係1080p 120hz
呢兩部係Displaymate評分都係基本1080p 120hz而唔係全開嘅2k 120hz
比2K 96hz嚟咪得三星唔好再拖
大作games 都打到,高hz 上個網就推唔郁? 855都推到2k 120hz啦 似三星留一手

同埋2k mon 顯示1080p 慳到幾多電要計數㗎
睇嚟你唔係好了解粒exynos 990
以為990一定比855優秀

更加唔了解三星機2k mon開2k同1080既電量
根本無乜分別
新買就用其實冇野
有日花左一撕走左就會覺得唔想再貼
但係用自己U佢個optimization點都做得好過Snapdragon
好似Apple用A系咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞