Samsung Galaxy 集中討論區 (83) 長開VPN 白卡勿入

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
未收到confirm email 定未收到件野? 我6月28買 上星期收到email, 等緊收buds and 八達通
s20個mon真係唔慣,好似iphone咁
決定買S20+,但周圍睇都要$7498,有無邊到會平少少又有港保
點解note 細size 一定要閹割
冇100x zoom 都唔緊要
一陣個screen 又西 又唔插卡
唉 唔想買note 20 +/ultra 要食6.9吋
email 都未有
八達通就不嬲要等幾個月,不過確認email 七月真係等幾耐,六月一交通常兩三日就有確認email
豐澤嗰d大舖全部都做緊$7498
大鋪細鋪分別只係"贈品"同簽卡優惠
你自己計吓嗰堆嘢值唔值900蚊囉
細舖有邊間信得過
好似樓上有師兄計,扣曬所有優惠,細鋪係比大鋪平幾百?
送嗰對buds不了啦 講唔到電話嘅,賣左佢好過
英京 華仁
現金價6,600仲有buds同5舊水八仔送
唔該巴打先
有無check 垃圾郵件?
想買A71 既係咪應該等多陣到佢出 5G 版先好買?
buds通話質素出曬名啦 同xm3一樣垃圾級別,reddit youtube大把cm同片講啦
A71 5G用Exynos 980 CPU,貴千幾蚊
A71用S730 CPU,平千幾蚊
除非你真係好想試吓依家個根本未完善嘅5G網絡,如果唔係我睇唔到有咩原因要買A71 5G

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=10146&idPhone2=9995#diff-
5G 版既CPU 係咪好好多?
其實我多數買手機都打算用4-5年左右, 睇遠少少到時5G發展成熟左可以用
"睇遠少少到時5G發展成熟左"就應該到時先買機
依家出嘅5G機應有未有任何一部可以對應全部5g頻譜
你依家買A71 5G收唔收到幾年後嘅5G都係一個問題
利申:冇研究過5G,不過唔會買過渡期嘅產品
你既諗法我都明白, 感覺好似做白老鼠咁
其實我之前買機宗旨係一係就唔買, 一買就揀最新既旗艦機, 因為反正都係掉舊錢出黎買機, 買最新spec 既可以耐用幾年, 但而家市道真係差, 雖然收左一皮但唔想 all in 哂落手機度, Samsung S20+ 太貴了, 見A71 性價比唔錯, 所以先考慮轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞