Samsung Galaxy 集中討論區 (83) 長開VPN 白卡勿入

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
得s20揀
Sony同pixel呢啲都唔好意思話佢地旗艦
用左無投訴
S20 同S20+ 最平可以做到幾多錢?
尋日出s20+ 減哂d 迎新,回贈,八達通
$5748
介唔介意講下點買
衛訊機價 $7498
用電子消費減$400(好似係衞訊優惠)
dbs 單次消費過$7000 減$400
即場請dbs card 送50 衛訊卷可即用
dbs 迎新簽夠$4800 送$400百佳/屈臣氏
Samsung 本身送 buds 同 $500 八達通

我本身無dbs,但原來宜家可以即場申請即場碌
m31 8gb ram係咪冇喺香港賣?
s10同好過s10 lite係咪有2k mon同影相
但係s10電量細過lite?
見水貨價錢差$500
咁都得
唔係啦,好多人都有自己痴UV貼
仲有防水防塵, 玻璃強度, Samsung Pay, Samsung DeX, 3.5mm jack, wireless charging等等
而且應該都唔止差500蚊

s10 lite其實只係A91改名,唔係旗艦機嚟
dbs迎新好似係要3個月後去百佳買滿100蚊先可以喺手機apps扣100蚊回贈而且每次上限100(即係要分幾張單)

而且唔係衛訊開卡,自己上網開嘅話唔止50蚊,係額外送400蚊百佳現金券
如果冇其他嘢送嘅話
細鋪行貨$6620 (e.g. 華仁)
衛訊$7498 - $400(衛訊優惠) - $400(DBS優惠) - $70 (DBS回贈當1%) + $350(衛訊食你DBS開卡優惠) & 迎新優惠唔計(一個人一次買其他嘢都用得) = $6978
公平咁計到盡晒嘅話

細鋪(e.g. 華仁)行貨
$6620 + 132.4(2%信用卡charge) - 67.5 (DBS回贈當1%) - $400(網上開卡優惠券) - $400(迎新優惠) = 5884.9

衛訊
$7498 - $400(衛訊優惠) - $400(DBS優惠) - $70.5 (DBS回贈當1%) - $50(衛訊開卡優惠券) - $400(迎新優惠) = $6177.5
買左s20
諗左都係唔計到盡爲左慳千幾買返s10或者note10
唔該晒呢幾日解答疑難既巴打
收到果一皮野, 心郁郁想買旗艦機, 原本一心打算揀 A71
兩部機Size 差唔多, A71 性價比係咪完勝 S20+, 價錢差成倍
On99
巴打可以俾d 意見,而家諗緊點洗果一皮野好,all in哂落電話又好似唔係好值
咁都要睇你點用架
如果淨係上網上IG上facebook睇女睇youtube
M31算啦
我想問有冇ching放buds+?
想買 唔想益藍店
s20送果隻耳機?
我唔用,可以放比你
不過今日先出機未到貨
人地要plus
我想問下而家送果啲唔係plus?
我記得之前係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞